Μπισκότα με φιστικοβούτυρο Calvé και μαρμελάδα φράουλα
Μπισκότα με απαλό φιστικοβούτυρο Calvé και μαρμελάδα φράουλα
Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά δυναμικά, με πεντανόστιμα μπισκότα με το αγαπημένο μας απαλό φιστικοβούτυρο Calvé. Απολαύστε τα σκέτα ή γεμιστά με μαρμελάδα και πάρτε τα μαζί σας στο σχολείο ή και τη δουλειά, για ένα σνακ που θα σας φτιάξει αυτόματα το κέφι!
Υλικά:
Για 16 απλά μπισκότα ή 8 γεμιστά
100 γρ ζάχαρη καστανή
100 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
110 γρ βούτυρο ανάλατο
250 γρ απαλό φιστικοβούτυρο Calvé
1 αυγό μεσαίου μεγέθους
180 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ κτγ μπέικιν πάουντερ
150 γρ μαρμελάδα φράουλα (ή όποια άλλη γεύση σας αρέσει)
Μέθοδος:
1. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό τη λευκή και την καστανή ζάχαρη μαζί με το βούτυρο, ώσπου να αφρατέψουν.
2. Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και χτυπάμε ώσπου να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
3. Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθεί.
4. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε ώσπου να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
5. Στρώνουμε δύο ταψάκια με αντικολλητικό χαρτί.
6. Πλάθουμε μπάλες και τις πιέζουμε να γίνουν επίπεδες.
7. Με ένα πιρούνι, χαράσσουμε τα μπισκότα σταυρωτά.
8. Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 12-13 λεπτά.
9. Βγάζουμε τα μπισκότα από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
10. Γεμίζουμε μια σακούλα κορνέ με τη μαρμελάδα και κάνουμε μια τρυπούλα με ένα ψαλίδι.
11. Γεμίζουμε τα μισά μπισκότα, σκεπάζουμε με τα άλλα μισά και σερβίρουμε.
12. Φυλάμε τα μπισκότα που περίσσεψαν μέσα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, εκτός ψυγείου, για 4-5 μέρες.
Υ.Γ. Σχετικές συνταγές:
Biscuits with Calvé peanut butter and strawberry jam
The new school year starts with a bang: with delicious biscuits made with our favourite Calvé peanut butter paired with all-time classic strawberry jam. Enjoy them plain or filled with jam and take them with you to school or to work, for a snack that will instantly cheer you up!
Ingredients:
For 16 single biscuits or 8 double biscuits
100 g brown sugar
100 g white caster sugar
110 g unsalted butter
250 g Calvé peanut butter
1 medium egg
180 g all-purpose flour
¾ tsp baking powder
150 g strawberry jam (or any other jam you prefer)
Method:
In the mixer’s bowl, with the paddle attached, beat the brown and white sugar with the butter, until fluffy.
Add the peanut butter and beat until homogenised.
Add the egg and beat until incorporated.
In a bowl, mix the flour and baking powder, add them to the mixer’s bowl and beat until you have a soft dough.
Lay two trays with baking paper.
Shape balls and push them down to flatten.
With a fork, score the biscuits to create a criss-cross pattern.
Bake the biscuits in a preheated oven, at 180 degrees, for about 12-13 minutes.
Remove the biscuits from the oven and let them cool down.
Fill a piping bag with the jam and make a small hole on the tip with scissors.
Fill half the biscuits with jam, cover with the other half and serve.
Keep the leftover biscuits in an airtight container, at room temperature, for 4-5 days.
P.S. Related recipes: