Παγωτίνια με σμέουρα και λευκή σοκολάτα
Αυτά τα -πραγματικά πανεύκολα- παγωτίνια γίνονται μέσα σε λίγα λεπτά και είναι σκέτη λατρεία! Αυτή την εποχή, μάλιστα, μπορείτε να τα φτιάξετε με φρέσκα σμέουρα ελληνικής παραγωγής, που είναι πεντανόστιμα και πολύ πιο οικονομικά από τα εισαγόμενα. Το σμέουρο, το γιαούρτι και η αγαπημένη μου λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ δημιουργούν έναν υπέροχο, ανάλαφρο, all-time classic συνδυασμό – και να σας πω και το καλύτερο; Δεν χρειάζεστε καν παγωτομηχανή!
Υλικά:
Για 10 παγωτίνια
200 γρ σμέουρα κατεψυγμένα ή φρέσκα
1 κτγ χυμός λεμόνι
150 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
110 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
80 γρ γιαούρτι 5%
40 μλ γάλα πλήρες
400 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
σκόνη από σμέουρα ψυχρής ξήρανσης ή αποξηραμένα σμέουρα (προαιρετικά, για τη διακόσμηση)
Μέθοδος:
Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε τα σμέουρα, το λεμόνι και τη ζάχαρη να βράσουν, ίσα-ίσα ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη.
Σουρώνουμε καλά, πιέζοντας τα σμέουρα ώστε να μαζέψουμε όλο τον πολτό και να μείνουν στο σουρωτήρι μόνο οι σπόροι, τους οποίους και θα πετάξουμε.
Όταν το μείγμα κρυώσει, προσθέτουμε την κρέμα, το γιαούρτι και το γάλα και ανακατεύουμε με έναν αναδευτήρα, ώσπου να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Γεμίζουμε τις θήκες για τα παγωτίνια με το μείγμα και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες.
Όταν τα παγωτίνια έχουν παγώσει, στρώνουμε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
Βυθίζουμε τα παγωτίνια στη λιωμένη σοκολάτα και έπειτα τα ακουμπάμε πάνω στο αντικολλητικό χαρτί.
Πριν στεγνώσει η σοκολάτα, πασπαλίζουμε με τη σκόνη από σμέουρα και σερβίρουμε.
Φυλάμε τα παγωτίνια που περίσσεψαν στην κατάψυξη, μέσα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, με αντικολλητικό χαρτί ανάμεσα στις στρώσεις.
Υ.Γ. Παγωμένα και δροσιστικά!
Raspberry and white chocolate popsicles
These delicious popsicles can be made within a few minutes and I promise you, they’re love at first bite! Raspberries, yoghurt and my beloved ION white chocolate make a wonderful, light, all-time classic combo - and do you want to hear the best? You don’t even need to churn the ice cream!
Ingredients:
For 10 popsicles
200 g raspberries, fresh or frozen and thawed
1 tsp lemon juice
150 g white caster sugar
110 g double cream
80 g Greek yoghurt
40 ml full fat milk
400 g white chocolate ION
freeze dried raspberries (for decorating)
Method:
In a pot, add the raspberries, lemon juice and sugar and cook until sugar is dissolved.
Strain and press the raspberries so that all the pulp comes through. Discard the seeds.
When the mixture has cooled down, add the cream, yoghurt and milk and whisk until smooth and homogenised.
Fill the popsicle cases and place them in the freezer for a few hours.
Melt the chocolate in a bain marie or in the microwave.
When the popsicles are frozen, lay a tray with baking paper.
Insert the popsicles, straight from the freezer, into the melted chocolate and then place them on the baking paper.
Before the chocolate solidifies, sprinkle with some freeze dried raspberries and serve.
Keep the leftover popsicles in the freezer, in an airtight container, with baking paper between the layers.
P.S. Something to cool you down: