Bundt cake με μήλα, χριστουγεννιάτικα μπαχαρικά και γιαούρτι
Αυτό το λαχταριστό κέικ μήλου θα κάνει το σπίτι μας να μοσχομυρίσει όσο το ψήνουμε. Και βέβαια, το αγαπημένο μας βελούδινο στραγγιστό γιαούρτι Total της ΦΑΓΕ βοηθά να γίνει το κέικ μας ακόμα πιο ανάλαφρο και αφράτο!
Απαραίτητα εργαλεία για την εκτέλεση της συνταγής; Λαμπιόνια, μουσική και άφθονο χριστουγεννιάτικο πνεύμα!
️Υλικά:
Για μία φόρμα bundt 2,4 λίτρων
140 γρ στραγγιστό γιαούρτι Total 5% της ΦΑΓΕ
110 μλ ηλιέλαιο
2 αυγά μεσαίου μεγέθους
250 γρ ζάχαρη καστανή
250 γρ αλεύρι μαλακό
2 κτγ μπέικιν πάουντερ
½ κτγ μαγειρική σόδα
1 κτγ κανέλα
½ κτγ μοσχοκάρυδο
½ κτγ γαρύφαλλο
2 πράσινα μήλα μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
Μέθοδος:
Στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σε ένα μπολ, ζυγίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τα μπαχαρικά και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα υλικά του μπολ στον κάδο του μίξερ σταδιακά και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, ώσπου τα υλικά να ομογενοποιηθούν και να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Τέλος, διπλώνουμε μέσα στο μείγμα τα μήλα και ανακατεύουμε ώσπου να καλυφθούν.
Μεταφέρουμε το μείγμα μέσα σε φόρμα την οποία έχουμε βουτυρώσει πολύ καλά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 40-50’.
Για να δούμε αν το κέικ είναι έτοιμο, βυθίζουμε μέσα μια οδοντογλυφίδα. Εάν βγαίνει στεγνή, είναι έτοιμο.
Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς προτού το αναποδογυρίσουμε και το ξεφορμάρουμε.
Πασπαλίζουμε το κέικ με άχνη και σερβίρουμε.
Φυλάμε το κέικ που περίσσεψε μέσα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, εκτός ψυγείου, για 3-4 μέρες.
Υ.Γ. Μερικές ακόμη γιορτινές ιδέες:
Apple bundt cake with Christmas spices and Greek yoghurt
This scrumptious apple cake will make your home smell like Christmas. And of course, our favourite velvety Greek yoghurt Total by FAGE helps make our cake even more fluffy and light!
Necessary equipment for making this recipe: fairy lights, jingle bells and lots of Christmas spirit!
Ingredients:
For a 2,4 lt bundt cake mould
140 g Greek yoghurt FAGE 5%
110 ml sunflower oil
2 medium eggs
250 g brown sugar
250 g soft flour
2 tsp baking powder
½ tsp baking soda
1 tsp cinnamon
½ tsp nutmeg
½ tsp cloves
2 medium green apples, peeled, cored and cubed
powdered sugar, for dusting
Method:
In the mixer’s bowl, whisk the yoghurt, oil, eggs and sugar at a medium speed, until homogenised.
In a bowl, weigh the flour, baking powder, soda and spices and mix them.
Add the ingredients of the bowl to the mixer’s bowl and whisk at a medium speed, until homogenised.
Fold the apples in the batter until covered.
Transfer the batter into the mould, which must be very well greased.
Bake in a preheated oven, at 180 degrees, for about 40-50’.
To check if the cake is ready, insert a toothpick in the centre of it. If it comes out dry, it’s ready.
Remove the cake from the oven and leave it to cool down completely before demoulding.
Dust with powdered sugar and serve.
Keep the leftover cake inside an airtight container, at room temperature, for 3-4 days.
P.S. More festive ideas: