Μπισκότα βανίλιας με colorblock χρωματιστή σοκολάτα

 

(English recipe here)

Ένα από τα χαρακτηριστικά της ζαχαροπλαστικής που αγαπώ είναι πως με τη χρήση χρωμάτων σου δίνει την ευκαιρία μερικές φορές να νιώσεις λίγο σαν ζωγράφος! Στο αγαπημένο μου ελληνικό site Party Alphabet, που έχει εξειδικευμένα υλικά ζαχαροπλαστικής και αναλώσιμα για πάρτι κάθε είδους και θεματικής, βρήκα χρώματα σοκολάτας για να φτιάξω αυτά τα απίθανα μπισκοτάκια βανίλιας με εφέ colourblock σοκολάτας σε τρεις αποχρώσεις. Τα μπισκοτάκια αυτά φτιάχνονται γρήγορα και εύκολα και είναι ένα πολύ ωραίο treat για παιδικό πάρτι. Μια πρόχειρη ματιά στην άψογα στημένη ιστοσελίδα του Party Alphabet θα σας κάνει να θέλετε να οργανώσετε πάρτι ΤΩΡΑ, μόνο και μόνο για να έχετε την ευκαιρία να παίξετε με όλα αυτά τα πολύχρωμα κοκοψιψίνια και μπλιμπλίκια.

Υλικά:

Για τα μπισκότα:

230 γρ βούτυρο ανάλατο, μαλακό

200 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

1 αυγό

1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας ή 1 stick βανίλιας

350 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κτγ μπέικιν πάουντερ

Για τη διακόσμηση:

300 γρ λευκή σοκολάτα

μοβ χρώμα ζαχαροπλαστικής για σοκολάτα

λευκό χρώμα ζαχαροπλαστικής για σοκολάτα

Μέθοδος:

Για τα μπισκότα:

  1. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

  2. Προσθέτουμε το αυγό και το εκχύλισμα ή τους σπόρους από το stick βανίλιας και χτυπάμε ώσπου το μείγμα να αφρατέψει.

  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε, ώσπου η ζύμη μας να ξεκολλά από τα τοιχώματα του κάδου.

  4. Επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη. Εάν κολλάει πολύ, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.

  5. Με ένα κουπ πατ κόβουμε μπισκότα στο μέγεθος και το σχήμα που θέλουμε.

  6. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

  7. Ψήνουμε τα μπισκότα στους 160 βαθμούς, ώσπου να ξεκολλάνε από το χαρτί και να πάρουν ένα ελαφρώς ρόδινο χρώμα.

  8. Βγάζουμε τα μπισκότα από τον φούρνο και περιμένουμε να κρυώσουν εντελώς προτού τα διακοσμήσουμε.

Για τη διακόσμηση:

  1. Σε ένα μπολ, λιώνουμε τη σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων (ή σε μπεν μαρί).

  2. Προσθέτουμε όσο λευκό χρώμα ζαχαροπλαστικής χρειάζεται ώστε η σοκολάτα μας να έχει “καθαρό” λευκό χρώμα και να μην “κιτρινίζει”.

  3. Βουτάμε μερικά μπισκοτάκια στο λευκό χρώμα ως τη μέση και τα τοποθετούμε επάνω σε καθαρό αντικολλητικό χαρτί ώσπου να στεγνώσουν.

  4. Προσθέτουμε λίγο μοβ χρώμα ζαχαροπλαστικής στη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.

  5. Όταν η λευκή σοκολάτα στην οποία βουτήξαμε τα μπισκοτάκια έχει στερεοποιηθεί, βουτάμε ξανά τα μπισκοτάκια στη μοβ σοκολάτα με διαφορετική κλίση.

  6. Βουτάμε μερικά ακόμα μπισκοτάκια στο μοβ χρώμα και τα ακουμπάμε στο χαρτί.

  7. Προσθέτουμε κι άλλο μοβ χρώμα στη σοκολάτα μας ώστε να σκουρύνει η απόχρωση.

  8. Βουτάμε μερικά από τα μπισκοτάκια που έχουν λευκή σοκολάτα με διαφορετική κλίση, και μερικά από τα μπισκοτάκια με τη μοβ σοκολάτα, πάλι με διαφορετική κλίση.

  9. Φυλάμε τα μπισκότα σε δοχείο που κλείνει ερμητικά, σε στρώσεις, με αντικολλητικό χαρτί ανάμεσά τους. Δεν τα τοποθετούμε στο ψυγείο, αλλά σε ένα δροσερό και στεγνό μέρος. Τα μπισκότα διατηρούνται φρέσκα για αρκετές μέρες εάν τα αποθηκεύσουμε σωστά.

Αγαπάτε τα μπισκότα όσο κι εμείς; Δείτε μερικές ακόμα συνταγές μας!

Colourblock vanilla biscuits with purple chocolate

One of the things I love about pastry is that by using food colouring, sometimes you get the chance to feel a little bit like a painter! At my favourite Greek website Party Alphabet, that stores specialised pastry ingredients and party stuff for every possible theme, I found chocolate colours to make these awesome little vanilla biscuits with a colourblock effect in three different shades. These biscuits are quick and easy to make and are a great treat for a kids party. A quick look at the immaculately set-up Party Alphabet website is gonna make you want to plan a party NOW, just so that you get a chance to play with all those colourful thingybobbies and whatsamacallits.

Ingredients:

For the biscuits:

350 g all purpose flour

2 tsp baking powder

230 g butter, unsalted, soft

200 g white caster sugar

1 egg

1 tsp vanilla extract or 1 vanilla stick

For decorating:

300 g white chocolate

purple food colouring for chocolate

white food colouring for chocolate

Method:

For the biscuits:

  1. In the mixer’s bowl, beat the sugar and the butter until fluffy.

  2. Add the egg and the vanilla extract or the seeds of the vanilla stick and beat until fluffy.

  3. Add the flour and baking powder until the dough comes away from the bowl’s sides.

  4. On a floured surface, roll out the dough with a rolling pin.

  5. Cut biscuits with a cookie cutter of the size and shape you prefer.

  6. Place the biscuits on a tray with baking paper.

  7. Bake the biscuits at 160 degrees in a preheated oven, until the come off the paper and they get a little bit of colour.

  8. Remove the biscuits from the oven and let them cool down completely before decorating them.

For decorating:

  1. In a bowl, melt the chocolate in the microwave or in a bain-mari.

  2. Add as much white colouring as it needs in order to get rid of any yellowness and get a ‘clean’ white colour.

  3. Dip some biscuits in the chocolate half-way and place them on a tray with baking paper to dry.

  4. Add some purple colouring in the chocolate and mix well.

  5. When the white chocolate on the biscuits is dry, dip the biscuits again in the pirple chocolate at a different angle and place them on tha paper to dry.

  6. Dip some more biscuits in the purple chocolate and place them on the paper to dry.

  7. Add more purple colouring in the chocolate to get a darker shade.

  8. Dip some of the white chocolate biscuits and some of the purple chocolate biscuits in the darker purple chocolate at a different angle.

  9. Keep the biscuits inside an air-tight container in layers with clean baking paper between them. Do not store in the fridge, but in a cool and dry place instead, away from any heat. The biscuits will keep for a few days.

Do you love biscuits as much as we do? Here’s some more of our recipes!

 
Previous
Previous

Φθινοπωρινό brunch στον κήπο με ελληνικές γεύσεις παρέα με το The Healthy Cook και το Bliss Buzz

Next
Next

Brunch με χειροποίητα bagel