Παγωτίνια με ροζέ κρασί και καλοκαιρινά φρούτα
Μiα καταπληκτική ιδέα την οποία φτιάχνω και ξαναφτιάχνω κάθε καλοκαίρι σε διάφορες παραλλαγές είναι τα παγωτίνια με κρασί και φρούτα. Αν σας αρέσει η σανγκρία, τότε σίγουρα θα απολαύσετε αυτή την πανεύκολη συνταγή, που είναι ό,τι πρέπει για τις ζεστές βραδιές του καλοκαιριού. Το μόνο που χρειάζεται είναι πολτοποίηση και ανακάτεμα και λίγη φαντασία! Είναι μια πολύ ωραία ιδέα για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με μια εύκολη συνταγή που μπορείτε να ετοιμάσετε ακόμα και μέρες πριν από ένα πάρτι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι φρούτα και ό,τι κρασί σας αρέσει. Τα δικά μας παγωτίνια σήμερα είναι με ημίγλυκο ροζέ κρασί, αχλάδι, βερίκοκο και κεράσια. Εάν δεν χρησιμοποιήσετε γλυκό κρασί, μπορείτε να προσθέσετε στο μπλέντερ και μία-δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη - ή και καθόλου, αναλόγως τα γούστα σας. Σερβίρετε τα παγωτίνια μέσα σε ποτήρια του κρασιού που θα μισογεμίσετε με το κρασί που χρησιμοποιήσατε. Μπορείτε να τα φάτε κατευθείαν και στη συνέχεια να πιείτε το κρασί σας, ή να τα αφήσετε να λιώνουν σιγά-σιγά, ώστε να δημιουργήσετε μια ωραία σανγκρία.
Υλικά:
Για 12 παγωτίνια:
150 μλ ώριμο αχλάδι, καθαρισμένο, σε κομματάκια
150 μλ ώριμα βερίκοκα, καθαρισμένα, σε κομματάκια
5-6 κεράσια αποπυρηνωμένα
επιπλέον φρούτα σε λεπτές φέτες
330 μλ κρασί ροζέ ημίγλυκο
επιπλέον κρασί ροζέ για το σερβίρισμα
Μέθοδος:
Χτυπάμε τα αχλάδια και τα βερίκοκα στο μπλέντερ, ώστε να πολτοποιηθούν εντελώς και μεταφέρουμε το μείγμα σε μια κανάτα.
Χτυπάμε τα κεράσια στο μπλέντερ και σουρώνουμε τον χυμό τους μέσα στην κανάτα. Πετάμε τις φλούδες.
Ζυγίζουμε μέσα στην κανάτα το κρασί.
Αν θέλουμε, σε αυτή τη φάση μπορούμε να προσθέσουμε λίγη άχνη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά με έναν αναδευτήρα.
Γεμίζουμε τις θήκες του παγωτού και προσθέτουμε μερικά διάσπαρτα φετάκια φρούτων.
Βάζουμε τις θήκες στην κατάψυξη.
Σερβίρουμε τα παγωτίνια μέσα σε ποτήρια του κρασιού, γεμισμένα με κρασί κατά το ένα τρίτο.
Summer fruit & rosé wine popsicles
Recipe in English
This is an awesome idea for a recipe that I keep making again and again every summer in different variations: popsicles with wine and different kinds of fruit. If you like sangria, then you’re definitely going to enjoy this insanely easy recipe, which is perfect for the hot summer evenings. All you need is a food processor and a little imagination! It’s a great idea to impress guests with this easy recipe that you can prepare even days before a party. You can use any kind of fruit and wine you like. Our popsicles are made with a semi-sweet rosé wine, pear, apricot and napoleon cherries. If you don’t use sweet wine, you can add a few spoonfuls of powdered sugar in the food processor as you blend the fruit - or not at all, depending on the mood. Serve the popsicles inside wine glasses that you will half-fill with the leftover wine that you used to make them. You can eat them straight away and then drink your wine, or let them melt slowly, to create a sort of sangria.
Ingredients:
(For 12 popsicles)
150 g pear (ripe), peeled, chopped
150 g apricots (ripe), peeled, chopped
5-6 napoleon cherries, de-pitted
extra fruit in thin slices
330 ml semi-sweet rosé wine
extra wine for serving
Method:
In the food processor, beat the pear and apricots to puree and transfer in a jug.
In the food processor, beat the cherries and strain their juice into the jug. Throw away the peels.
Weigh the wine into the jug.
At this point you can add a little bit of powdered sugar, if you want (we didn’t)
Mix well.
Fill the popsicle cases and add a few slices of fruit here and there.
Put the popsicle cases in the freezer.
Serve the popsicles inside wine glasses half-filled with wine.