Καμαμπέρ ψητό στον φούρνο με σος κόκκινων φρούτων
Η σημερινή μας συνταγή είναι η πρώτη μας κερασοσυνταγή για φέτος (ναι, θα ακολουθήσουν πολλές) και ένα από τα νοστιμότερα πράγματα που έχουν βγει από την κουζίνα μου EVER.
Είναι μια συνταγή “πασπαρτού” όπως μου αρέσει να τις αποκαλώ, γιατί κολλάει παντού: ρομαντική βραδιά για να εντυπωσιάσεις το ταίρι; ΤΣΕΚ. Δείπνο με φίλους που συνδυάζει αλμυρό και γλυκό επιδόρπιο σε ένα; ΤΣΕΚ. Cocktail party για τους συναδέλφους και το αφεντικό - και η προαγωγή στο τσεπάκι σας; ΤΣΕΚ. Girls’ night in στο μπαλκόνι με κρασάκι και κουσκούς; ΤΣΕΚ. And the list goes on.
Είναι τόσο μα τόσο ΕΥΚΟΛΟ και τόσο μα τόσο ΝΟΣΤΙΜΟ που σας εγγυώμαι ότι θα το βάλετε στο ρεπερτόριό σας μια για πάντα. Επίσης πρέπει να σας προειδοποιήσω: καταναλώστε υπεύθυνα (όχι όπως εμείς που το φάγαμε ολόκληρο για τις ανάγκες του post). Το μόνο που χρειάζεται να εξασφαλίσετε για αυτή τη συνταγή είναι ζουμερά κόκκινα φρούτα και ένα ωραίο ψωμάκι για τις απαραίτητες βούτες.
Υλικά:
10-15 κεράσια
10-15 σμέουρα
10-15 καρύδια ψίχα πεταλούδα
50 γρ μέλι θυμαρίσιο
2-3 κτγ νερό
1 τυράκι camembert (ή brie, αν το προτιμάτε)
φρέσκο ψωμί και κριτσίνια ή/και κράκερ
Μέθοδος:
Ξετυλίγουμε το καμαμπέρ και το τοποθετούμε σε ένα ταψάκι. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς (σε προθερμασμένο φούρνο) για περίπου 20 λεπτά.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σος: σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το μέλι, 2-3 κουταλιές νερό, τα καρύδια και τα μισά φρούτα. (Κρατάμε μερικά φρούτα ωμά στην άκρη για το σερβίρισμα.)
Σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε ώσπου τα φρούτα να μαλακώσουν, να βγάλουν το ζουμί τους και το μέλι να λιώσει και να ανακατευτεί μαζί τους δημιουργώντας έτσι ένα ελαφρύ σιρόπι.
Βγάζουμε το καμαμπέρ από τον φούρνο και το περιχύνουμε με τη σος. Σερβίρουμε με πανέρι από διάφορα ψωμάκια ή/και κριτσίνια και κράκερ.
Baked camembert with a red fruit & honey sauce
Recipe in English
This is our first cherry recipe for this season (yes, there is a lot to follow) and one of the tastiest things that have come out of my kitchen EVER.
It’s a one-size-fits-all recipe as I like to call them, because you can apply it to every possible social situation. Romantic evening to impress significant other? CHECK. Dinner with friends that combines sweet & savoury dessert in one? CHECK. Cocktail party for the boss and the colleagues - with the promotion guaranteed? CHECK. Girls’ night in with wine & chit chat? Check. And the list goes on.
It’s sooo EASY and sooo DELICIOUS that I can guarantee it’s going to become a permanent feature of your repertoire forever. Also, I must warn you: consume responsibly (not like us, that ate the entire thing in one go - for the needs of the post). All you need for this recipe is juicy red fruits and a nice, crusty bread for the necessary dipping.
Ingredients:
10-15 cherries
10-15 raspberries
10-15 walnuts
50 g honey of your choice
2-3 tsp water
1 wheel of camembert (or brie, if you prefer)
fresh crusty bread and assortment of breadsticks and crackers
Method:
Unwrap the camembert and place it in a tray. Bake at 170 degrees in a preheated oven for 15-20 minutes.
In the meantiem, prepare the sauce: in a pot, add the honey, water, walnuts and half the fruit (make sure you remove the cherry pits.) Keep the rest of the fruit on the side for serving raw.
At a low heat, mix until the fruit is soft and their juice gets mixed with the honey and creates a thin syrup.
Take the camembert out of the oven and pour the sauce on top. Serve immediately with a basket of different breads, crackers and/or breadsticks.