Πρωινό για δύο με βρώμη, μήλο, κανέλα και σιρόπι σφενδάμου
Δυστυχώς δεν μπορούν να είναι όλα τα πρωινά pancakes και eggs benedict, αλλά ούτε και είναι ανάγκη να τρώτε άχαρα πρωινιά τύπου φρούτο ή σκέτο γιαούρτι στο πόδι τις μέρες που δεν έχετε χρόνο για να φτιάξετε κάτι πιο εκτεταμένο. Σήμερα, λοιπόν, σας προτείνουμε ένα υγιεινό, θρεπτικό και πεντανόστιμο πρωινό, που μπορείτε να ετοιμάσετε αποβραδίς. Μόλις ξυπνήσετε και θυμηθείτε ότι το έχετε ήδη έτοιμο και δεν χρειάζεται να κάνετε σχεδόν τίποτα, θα σας φτιάξει αυτόματα τη διάθεση! Μπορείτε να το κρατήσετε χαμηλά θερμιδικά ή -αν σας παίρνει- να το κάνετε λίγο πιο σκανταλιάρικο προσθέτοντάς του extra toppings, όπως ξηρούς καρπούς, γκρανόλα (δείτε εδώ τη δική μας χειροποίητη γκρανόλα) και έξτρα σιρόπι σφενδάμου ή μέλι.
Για τη βρώμη:
(Για δύο μερίδες)
60 γρ βρώμη
130 μλ γάλα με μειωμένα λιπαρά
120 γρ γιαούρτι 2%
1 κτσ σιρόπι σφενδάμου
1 κτγ κανέλα τριμμένη
1/2 κτγ τζίντζερ σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
1 κόκκινο μήλο τριμμένο στον τρίφτη (περ. 100 γρ)
Για το σερβίρισμα:
1 κόκκινο μήλο κομμένο σε κύβους
1 κτσ crunchy φιστικοβούτυρο
ξηροί καρποί/γκρανόλα (προαιρετικά)
επιπλέον σιρόπι σφενδάμου για ράντισμα (προαιρετικά)
Μέθοδος:
Για τη βρώμη:
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.
Φυλάμε το μείγμα σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς στο ψυγείο. Διατηρείται καλά έως και για τρία 24ωρα.
Για το σερβίρισμα:
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, με το κομμένο μήλο και όποια επιπλέον toppings μας αρέσουν.
Breakfast for two - overnight oats with apple and maple syrup
Unfortunately not all breakfasts can be pancakes and eggs benedict, but you don’t have to eat boring breakfasts like a fruit or plain yoghurt standing by the kitchen counter on the days that you don’t have time to make something more elaborate. Today, we have a great suggestion: a nutritious, healthy and absolutely delicious breakfast that you can prepare on the night before. As soon as you wake up and remember that it’s waiting for you in the fridge and you don’t have to do anything, it will instantly cheer you up! You can keep the calories low or -if you can afford it- make it a bit naughtier, by adding extra toppings, like nuts, granola (check out our home-made one) and extra maple syrup or honey.
For the overnight oats:
(For two portions)
60 g oats
130 ml low fat milk
120 g Greek yoghurt 2%
1 tbsp maple syrup
1 tsp ground cinnamon
1/2 tsp ginger, ground
1 pinch of salt
1 red apple, grated (around 100 g)
For serving:
1 red apple, cut in cubes
1 tsbp crunchy peanutbutter
nuts/granola (if you wish)
extra maple syrup or honey (if you wish)
Method:
For the overnight oats:
Mix all the ingredients together.
Keep the oats in an airtight container in the fridge. It keeps well for up to 3 days.
For serving:
Serve the oats in a soup dish or bowl and top with the apple and any other toppings you desire.