Πικάντικα μπισκότα σοκολάτας με wasabi

Κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα καλοφτιαγμένο μπισκότο σοκολάτας. Αυτά εδώ έχουν και ένα ενδιαφέρον twist - το wasabi! Όπως και η προσθήκη μαύρου πιπεριού ή τσίλι στη σοκολάτα, έτσι και το wasabi τείνει να τονίζει τη γεύση του κακάο, ενώ παράλληλα δίνει μια ξεχωριστή, πικάντικη νότα. Μπορείτε να τα κάνετε όσο spicy θέλετε - εγώ ξεκίνησα συντηρητικά την πρώτη φορά που πειραματίστηκα, με 2 μόνο κουταλάκια wasabi powder και την επόμενη του ‘δωσα και κατάλαβε, ανεβάζοντάς τα στα 5 για ένα δυνατό kick!

Υλικά:

(Για περίπου 40 τμχ με στρογγυλό κουπ-πατ διαμέτρου 6 εκ.)

Για τη ζύμη:

250 γρ βούτυρο ανάλατο, μαλακό

100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

50 γρ ζάχαρη καστανή

50 γρ κακάο σε σκόνη

220 γρ αλεύρι μαλακό

30 γρ κορνφλάουρ

1 /4 κτγ αλάτι

2 κτγ wasabi powder (πούδρα) ή περισσότερο

Για τη διακόσμηση:

200 γρ κουβερτούρα

50 γρ wasabi peas ή wasabi peanuts

wasabi powder για πασπάλισμα

Μέθοδος:

Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με τη λευκή και την καστανή ζάχαρη, ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το κορνφλάουρ, το κακάο, το αλάτι και το wasabi powder.

Προσθέτουμε τα υλικά του μπολ στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει μια μαλακή ζύμη.

Τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30’.

Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, σε πάχος 4-5 χιλ. Με ένα κουπ-πατ της επιλογής μας, κόβουμε μπισκότα.

Ψήνουμε τα μπισκότα σε φούρνο προθερμασμένο στους 170 βαθμούς, σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Είναι έτοιμα όταν σηκώνονται από το χαρτί χωρίς να αλλοιώνεται το σχήμα τους. Δεν ξεχνάμε ότι πρέπει να είναι αρκετά μαλακά, διότι τα μπισκότα σκληραίνουν κι άλλο μόλις κρυώσουν.

Όταν τα μπισκότα κρυώσουν εντελώς, λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων ή μπεν μαρί τη σοκολάτα και χοντροκόβουμε τα wasabi peas ή peanuts στον πολυκόφτη. Βουτάμε τα μπισκότα μέχρι τη μέση στη σοκολάτα και τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί. Πασπαλίζουμε με τα χοντροσπασμένα wasabi peas/peanuts και λίγο επιπλέον wasabi powder.

Αφού στερεοποιηθεί η σοκολάτε, φυλάμε τα μπισκότα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς με αντικολλητικό χαρτί ανάμεσα στις στρώσεις, σε δροσερό χώρο.

 
Previous
Previous

Περσικά κέικ της αγάπης για την Ημέρα των Ερωτευμένων

Next
Next

Afternoon tea sandwiches με αυγά ορτυκιού και κρέμα από παντζάρι