Finger sandwiches με αβοκάντο και καπνιστό σολωμό

Αυτή εδώ είναι μια εύκολη συνταγή για σαντουιτσάκια κατάλληλα για afternoon tea, ή ως finger food σε ένα cocktail party. Αν δεν είστε ιδιαίτερα επιδέξιοι με το κορνέ, μπορείτε να κάνετε πρώτα λίγη εξάσκηση. Μην ανησυχείτε αν δεν σας πετύχουν οι ροζέτες με την πρώτη: μαζέψτε το αβοκάντο και επαναλάβετε. Δεν είναι ανάγκη να είναι τέλειες, γιατί θα τις "κρύψετε" λίγο και με τον σολωμό που θα τοποθετηθεί από πάνω. Όπως και να έχει, είναι ένα σαντουιτσάκι πολύ γευστικό, ενώ η αντίθεση του ροζ σολωμού με το πράσινο αβοκάντο είναι πανέμορφη και θα δώσει χρώμα στο τραπέζι σας!

Υλικά:

1 πολύ ώριμο αβοκάντο

1 κεσεδάκι αγελαδινό γιαούρτι (πλήρη λιπαρά)

αλάτι και φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

1 φρέσκια πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη

150 γρ καπνιστός σολωμός καλής ποιότητας

1 πακέτο ψωμί του τοστ 

ελαιόλαδο

Μέθοδος:

Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το χτυπάμε στον κάδο του πολυκόφτη ώσπου να πολτοποιηθεί τελείως. Προσθέτουμε λίγο γιαούρτι σιγά-σιγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε ώσπου η υφή του να γίνει εντελώς λεία. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε όσο αλατοπίπερο χρειάζεται.

Με ένα στρογγυλο κουπ πατ των 5 εκατοστών, κόβουμε κύκλους ψωμιού (δύο από κάθε φέτα του τοστ). Κρατάμε το ψωμί που περίσσεψε ή το καταψύχουμε για να το χρησιμοποιήσουμε σε κάτι άλλο, όπως σκορδαλιά ή μπιφτέκια.

Βάζουμε το αβοκάντο σε κορνέ στο οποίο έχουμε τοποθετήσει μύτη τύπου κλειστό αστέρι. Σχηματίζουμε ροζέτες επάνω σε κάθε ψωμάκι. Από πάνω τοποθετούμε ένα κομμάτι σολωμό. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σκορπίζουμε στην κορυφή λίγο ψιλοκομμένο τσίλι.

Η φωτογράφιση πραγματοποποιήθηκε από τον Χρυσόστομο Γαλαθρή για το project Vintage Room. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη που μας έδωσε καθώς και να δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες και φυσικά στην ιστοσελίδα του Χρυσόστομου μπορείτε να απολαύσετε ολόκληρο το καταπληκτικό Vintage Room!

 
Previous
Previous

Τάρτα με κακάο και πράσινο τσάι Matcha Ninja®

Next
Next

Τρίχρωμα mini bundt cakes με γεύση βανίλια, κακάο και φράουλα