Τρίχρωμα mini bundt cakes με γεύση βανίλια, κακάο και φράουλα

Θυμάστε τα μαρμπρέ κέικ βανίλια-σοκολάτα που σας έφτιαχνε η μαμά σας όταν ήσασταν μικροί; Αυτό εδώ είναι μια παραλλαγή με μία έξτρα γεύση: φράουλα. Εγγυημένα θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, διότι είναι εθιστικά αφράτο - και πανεύκολο!

Υλικά:

300 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

170 γρ βούτυρο

3 αυγά

280 γρ αλεύρι μαλακό

1/4 κτγ μαγειρική σόδα

1/2 κτγ αλάτι

100 γρ ξινόκρεμα

εκχύλισμα βανίλιας

2 κτσ κακάο

2 κτσ μαρμελάδα φράουλα (λεία, χωρίς κομματάκια φρούτων)

εσάνς φράουλας (προαιρετικά)

ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής

Μέθοδος:

Στον κάδο του μίξερ, χτυπήστε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.

Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας να χτυπάτε.

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι και τη σόδα. 

Προσθέστε το περιεχόμενο του μπολ εναλλάξ με την ξινόκρεμα μέσα στον κάδο και συνεχίστε να χτυπάτε ώσπου το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

Χωρίστε το μείγμα σε τρία μπολ. Στο πρώτο, ανακατέψτε λίγο εκχύλισμα βανίλιας. Στο δεύτερο, ανακατέψτε το κακάο. Στο τρίτο, ανακατέψτε τη μαρμελάδα, την εσάνς φράουλας και το ροζ χρώμα. 

Βουτυρώστε καλά τα φορμάκια. Γεμίστε τρία κορνέ με τα τρία μείγματα και βάλτε εναλλάξ λίγο από το κάθε μείγμα μέσα στα φορμάκια, γεμίζοντάς τα κατά τα δύο τρίτα.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο ώσπου μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή όταν τη βυθίζετε μέσα στο κέικ.

Βγάλτε από τον φούρνο και περιμένετε να κρυώσουν εντελώς.

Τοποθετήστε μια πιατέλα πάνω στη φόρμα και αναποδογυρίστε. Ξεφορμάρετε προσεκτικά. Μπορείτε να τα σερβίρετε σκέτα, ή πασπαλισμένα με άχνη, ή να φτιάξετε ένα γλάσο και να τα περιχύσετε.

Οι φωτογραφίες είναι του Χρυσόστομου Γαλαθρή και η φωτογράφιση έγινε για το Vintage Room by Chrysostomos Galathris. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη που μας έδωσε και στην ιστοσελίδα του μπορείτε να δείτε ολόκληρο το project Vintage Room. Και αν αναρωτιέστε τι είναι αυτή η τάρτα που αχνοφαίνεται στο βάθος, ε λοιπόν, είναι τάρτα με γεύση φιστίκι, πανακότα και τριαντάφυλλο και μπορείτε να βρείτε τη συνταγή της εδώ!

 
Previous
Previous

Finger sandwiches με αβοκάντο και καπνιστό σολωμό

Next
Next

Τάρτα με φιστίκι Αιγίνης και γέμιση panna cotta με ροδόνερο