Pots au chocolat με καραμέλα και ανθό αλατιού

Αυτά τα pots au chocolat είναι μια πολύ εύκολη συνταγή, ιδανική για επιδόρπιο μετά από δείπνο με φίλους, γιατί σας εγγυώμαι ότι είναι αυτό που λέμε people-pleaser. Η προτεινόμενη ποσότητα καραμέλας είναι μεγαλύτερη από αυτή που χρειάζεστε, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όση περισσέψει για να γεμίσετε μπισκότα ή ως επικάλυψη σε ένα ωραίο loaf cake (ή να τη φάτε με το κουτάλι εντελώς ξεδιάντροπα).

Υλικά:

Για τα pots au chocolat (για 14 φορμάκια διαμέτρου 5 εκ.) :

300 γρ σοκολάτα γάλακτος ή μαύρη

50 γρ βούτυρο ανάλατο

300 μλ κρέμα γάλακτος (θερμοκρασία δωματίου)

1 κτσ καραμέλα για κάθε φορμάκι

ανθός αλατιού

Για την καραμέλα:

Υλικά:

160 γρ ζάχαρη

35 μλ νερό

1 κτσ σιρόπι γλυκόζης

110 μλ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

35 γρ βούτυρο ανάλατο

Μέθοδος:

Για την καραμέλα:

Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με το νερό και τη γλυκόζη ώσπου να διαλυθούν.

Αφήνουμε να καραμελώσουν και αφαιρούμε από τη φωτιά (θέλουμε μια σχετικά ανοιχτόχρωμη καραμέλα).

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη.

Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη.

Μεταφέρουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και τοποθετούμε στο ψυγείο ως και για 2 βδομάδες.

Για τα pots au chocolat:

Σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο. (Χρησιμοποιήστε σοκολάτα γάλακτος για πιο γλυκό αποτέλεσμα, μαύρη για λιγότερο γλυκό.) Όταν λιώσουν, προσθέτουμε την κρέμα και ανακατεύουμε καλά.

Σε κάθε φορμάκι βάζουμε μια κτσ καραμέλας κατευθείαν από το ψυγείο. Γεμίζουμε τα φορμάκια με το μείγμα σοκολάτας και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες, ώσπου να πήξουν.

Σερβίρουμε κατευθείαν από το ψυγείο, πασπαλίζοντας με λίγο ανθό αλατιού.

 

Previous
Previous

Καρυδάτα brownies χωρίς ψήσιμο

Next
Next

Μπισκότα με καραμέλα, chocolate chips και πρέτσελ