Μπισκότα με καραμέλα, chocolate chips και πρέτσελ

What's not to like? Σοκολάτα, στοπ. Καραμέλα, στοπ. Πρέτσελ, στοπ. Και συν τοις άλλοις, είναι και πανεύκολη - μπορείτε να τη φτιάξετε γρήγορα, χωρίς ιδιαίτερο κόπο, ακόμα και χωρίς μίξερ, με το που θα σας πιάσει μια λιγούρα.

Τα αμερικάνικου τύπου μπισκότα όπως αυτά εδώ έχουν τα εξής χαρακτηριστικά: αφενός είναι πολύ γλυκά και αφετέρου, ενώ είναι τραγανά απ' έξω, στο εσωτερικό τους λαστιχάρουν λίγο (αυτό που οι Αμερικάνοι λένε "chewey"). Προσωπικά προτιμώ τα γαλλικά, τα ιταλικά και τα αγγλικά μπισκότα, αλλά μια στο τόσο θέλω ένα all American cookie, αμαρτωλό και λιγωτικό, από αυτά που ένα μόνο φτάνει για να νιώθεις τύψεις για όλη την υπόλοιπη μέρα!

Υλικά: 

230 γρ βούτυρο ανάλατο

300 γρ αλεύρι μαλακό

1 κτγ μαγειρική σόδα

1 κτγ αλάτι

300 γρ ζάχαρη καστανή

2 αυγά

50 γρ chocolate chips

50 γρ σταγόνες καραμέλας (αν δεν βρίσκετε, μπορείτε να πάρετε καραμέλες γάλακτος και να τις ψιλοκόψετε)

60 γρ πρέτσελ  

Μέθοδος:

Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να πάρει καστανό χρώμα. Το βγάζουμε από τη φωτιά, το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει.

Μέσα στο ίδιο μπολ προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αυγά και χτυπάμε με τον αναδευτήρα.

Μέσα στον κάδο του μίξερ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και τη σόδα. Προσθέτουμε το περιεχόμενο του μπολ και χτυπάμε.

Αφήνουμε μερικά chocolate chips, σταγόνες καραμέλας  και πρέτσελ στην άκρη. Χονδροκόβουμε τα υπόλοιπα πρέτσελ και μαζί με τα υπόλοιπα chips και τις σταγόνες τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα, ώσπου να σκορπιστούν ομοιόμορφα στο μείγμα.

Στρώνουμε δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί, κάνουμε μπαλάκια με τα χέρια μας από το μείγμα και τα τοποθετούμε στα ταψιά, αρκετά αραιά, γιατί τα μπισκότα θα απλώσουν πολύ στο ψήσιμο.

Στολίζουμε με τα chips και τις σταγόνες καραμέλας που αφήσαμε στην άκρη και βάζουμε από ένα ολόκληρο πρέτσελ επάνω σε κάθε μπισκότο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς.

Τα μπισκότα είναι έτοιμα όταν ξεκολλάνε από το χαρτί. Δεν ξεχνάμε ότι θα σκληρύνουν λίγο ακόμα όταν κρυώσουν, οπότε αν τα θέλουμε μαλακά, προσέχουμε να μην τα παραψήσουμε.

Previous
Previous

Pots au chocolat με καραμέλα και ανθό αλατιού

Next
Next

Σοκολατένια μπάμπκα