Καρυδάτα brownies χωρίς ψήσιμο
Brownies - ποιος μπορεί να τους αντισταθεί. Και παρόλο που έχουμε καταλήξει στην τέλεια συνταγή για ζουμερά, σοκολατένια, λαχταριστά, brownies, καμιά φορά είναι ωραίο και να πειραματιζόμαστε. Ιδού, λοιπόν, μια εύκολη και γρήγορη παραλλαγή των κλασικών brownies. Είναι πιο υγιεινά, αφού δεν περιέχουν βούτυρο και αυγά, αλλά -το κυριότερο- δεν έχει γίνει καμία έκπτωση στη σοκολάτα! Δεν χρειάζονται ψήσιμο και είναι κατάλληλα και για vegans.
Υλικά:
Για τα brownies:
90 γρ καρύδια ωμά, ολόκληρα
120 γρ αμύγδαλα ωμά, ασπρισμένα
30 γρ καρύδια ωμά, χονδροκομμένα
350 γρ χουρμάδες, χωρίς το κουκούτσι
60 γρ κακάο σε σκόνη
1/4 κτγ αλάτι
Για την γκανάς:
50 μλ γάλα αμυγδάλου
175 γρ σοκολάτα μαύρη, σε κομματάκια
Μέθοδος:
Για τα brownies:
Στον πολυκόφτη, χτυπάμε τους χουρμάδες ώσπου να γίνουν πολύ μικρά κομματάκια. Τους μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Στον πολυκόφτη, χτυπάμε τα καρύδια και τα αμύγδαλα ώσπου να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το κακάο και το αλάτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Προσθέτουμε τους χουρμάδες και χτυπάμε ώσπου το μείγμα να αρχίσει να γίνεται σαν ζύμη. Εάν τα υλικά δεν κολλάνε μεταξύ τους, προσθέτουμε ελάχιστο νερό.
Βγάζουμε τη ζύμη από τον πολυκόφτη και τη μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Με μια σπάτουλα πιέζουμε την επιφάνειά της ώστε να γίνει όσο πιο επίπεδη είναι δυνατόν. Τοποθετούμε το ταψάκι στο ψυγείο για 1 ώρα, ώστε να σφίξει.
Για την γκανάς:
Ζεσταίνουμε το γάλα στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα κατσαρολάκι. Μόλις βράσει, περιχύνουμε με αυτό τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά ώστε να λιώσει. Αν χρειάζεται, ζεσταίνουμε όλο το μείγμα λίγο ακόμα στο φουρνάκι μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.
Αλείφουμε την επιφάνεια των brownies με την γκανάς και πασπαλίζουμε με τα χοντροκομμένα καρύδια. Σερβίρουμε ή φυλάμε τα brownies στο ψυγείο, σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
Υ.Γ. Η συνταγή αυτή θα συμπεριληφθεί στο νέο μας vegan afternoon tea menu που μπορείτε να απολαμβάνετε σε λίγο καιρό στον δικό σας χώρο ή στο Pastry Lab & Tearoom της Madame Gâteaux. Stay tuned!