Loaf cake με αρωματικό τσάι Lady Grey, καρύδια και εσπεριδοειδή

Τι πιο comfort από ένα αφράτο loaf cake με χειμωνιάτικες γεύσεις; Φανταστείτε το να βγαίνει ζεστό-ζεστό από τον φούρνο, να μοσχομυρίζει απ' τα αρώματα εσπεριδοειδών του Lady Grey κι εσείς να κόβετε την πρώτη φέτα για να την απολαύσετε με το τσάι σας το απόγευμα. Αν δε, έχετε την υπομονή να περιμένετε και να κρυώσει ώστε να το γλασάρετε πρώτα, ακόμα καλύτερα!

Υλικά:

150 γρ βούτυρο ανάλατο

70 γρ ζάχαρη καστανή κρυσταλλική

70 γρ ζάχαρη καστανή μαλακή 

100 γρ βρασμένο τσάι Lady Grey (1 & 1/2 κτσ τσάι)

2 αυγά

ξύσμα από 1 πορτοκάλι & 1 λεμόνι

200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1/2 κτγ αλάτι

10 καρποί κάρδαμου

60 γρ καρυδόψιχα ωμή

100 γρ φρουί γλασέ

Για το γλάσο και τη διακόσμηση:

50 γρ φρουί γλασέ

3-4 κτσ χυμός πορτοκάλι

100 γρ ζάχαρη άχνη

Μέθοδος:

Καβουρδίζουμε για 5-10 λεπτά τα καρύδια σε ένα τηγάνι ή ταψάκι και αφήνουμε να κρυώσουν προτού τα χονδροκόψουμε.

Βράζουμε το τσάι αφήνουμε να κρυώσει.

Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με τις ζάχαρες ώσπου να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το τσάι και συνεχίζουμε να χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθεί.

Προσθέτουμε τα αυγά και τα ξύσματα και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Καθαρίζουμε τους καρπούς κάρδαμου από τη φλούδα και τρίβουμε τους σπόρους σε ένα γουδί.

Βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το κάρδαμο σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε με έναν αναδευτήρα και έπειτα τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθούν.

Τέλος, προσθέτουμε το φρουί γλασέ και τα καρύδια και ανακατεύουμε για λίγο ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στρώνουμε μια φόρμα για loaf cake με αντικολλητικό χαρτί, τη γεμίζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς.

Το κέικ είναι έτοιμο όταν, βυθίζοντας μέσα μια οδοντογλυφίδα, αυτή βγαίνει στεγνή.

Για το γλάσο και τη διακόσμηση:

Αν θέλουμε να γλασώσουμε το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πρώτα.

Ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκάλι με την άχνη και φτιάχνουμε ένα παχύρρευστο γλάσο, με το οποίο περιχύνουμε το κέικ. Διακοσμούμε με το φρουί γλασέ. Αφήνουμε να στεγνώσει το γλάσο και κόβουμε σε φέτες.

Previous
Previous

Σοκολατένια μπάμπκα

Next
Next

Γιορτινό στεφάνι στόλεν με αποξηραμένα φρούτα και μπαχαρικά