Ήρθαν επιτέλους τα Χριστούγεννα! Κάποιοι από εσάς μπορεί να λατρεύετε το μαγείρεμα, αλλά παρόλα αυτά δεν θέλετε να τα περάσετε κλεισμένοι στην κουζίνα. Να μια καλή λύση: μαρέγκες σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου.

  • Ένα εύκολο και γρήγορο κέρασμα για τα χριστουγεννιάτικα καλέσματα
  • Μια όμορφη ιδέα για χειροποίητα χριστουγεννιάτικα δωράκια
  • Ένας ωραίος -και νόστιμος!- τρόπος για να στολίσετε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Αν έχετε έστω και λίγη εμπειρία στη ζαχαροπλαστική, σίγουρα θα ξέρετε να φτιάχνετε μαρεγκάκια στον φούρνο. Δώστε τους πυραμιδοειδές σχήμα με το κορνέ, προσθέστε τους λίγο πράσινο χρώμα, στολίστε τα με χριστουγεννιάτικα sprinkles και voilà!

Υλικά (για περίπου 15 μαρέγκες):

4 ασπράδια

200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

1/4 κτγ κρεμόριο

sprinkles

πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή πάστας

Ειδικός εξοπλισμός:

σακούλα κορνέ

μυτη κορνέ κλειστό αστέρι Νο 10 ή 12

Μέθοδος:

Χτυπάμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ σε δυνατή ταχύτητα. Όταν αρχίσουν να αφρατεύουν και να ασπρίζουν, προσθέτουμε τη ζάχαρη σιγά-σιγά, ρίχνοντάς την σαν βροχή, καθώς επίσης και το κρεμόριο, συνεχίζοντας να χτυπάμε, ώσπου η μαρέγκα να σφίξει και να γυαλίσει. Προσθέτουμε το πράσινο χρώμα και χτυπάμε ώσπου να πάρει ομοιόμορφο χρώμα η μαρέγκα.

Γεμίζουμε το κορνέ και σχηματίζουμε τις μαρέγκες σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολητικό χαρτί. Στολίζουμε με τα sprinkles και ψήνουμε στους 100 βαθμούς για τουλάχιστον 2 ώρες, ώσπου οι μαρέγκες να σκληρύνουν και ξεκολλάνε από το χαρτί.

Φυλάμε τις μαρέγκες σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς με καπάκι ή αν θέλουμε να τις κάνουμε δώρο, τις συσκευάζουμε σε σακουλάκια που να κλείνουν σφιχτά.

Previous
Previous

Γιορτινό στεφάνι στόλεν με αποξηραμένα φρούτα και μπαχαρικά

Next
Next

Σοκολατένιο σαλάμι με φιστίκια και κράνμπερι