Bundt cake με άρωμα καφέ και γλάσο μόκα
Επιτέλους, φθινόπωρο! Και φυσικά με τα πρώτα κρύα και τις πρώτες βροχές, ετοιμάζονται κατευθείαν και οι πρώτοι ζεστοί καφέδες. Και τι καλύτερο για να συνοδεύσετε τον πρώτο αχνιστό καπουτσίνο της χρονιάς από ένα αφράτο, φρεσκοψημένο κέικ με άρωμα καφέ; Μην περιμένετε λεπτό: αν κάνετε συχνά baking, πιθανότατα θα έχετε όλα τα υλικά που χρειάζεστε για αυτό το κέικ ήδη στην κουζίνα σας.
Υλικά:
Για το κέικ:
4 αυγά
300 γρ ζάχαρη καστανή
220 γρ βούτυρο λιωμένο
200 μλ γιαούρτι με πλήρη λιπαρά
4 κτγ στιγμιαίος καφές
350 γρ αλεύρι μαλακό
1/2 κτγ μαγειρική σόδα
1/2 κτγ μπέικιν πάουντερ
1/2 κτγ αλάτι
Για το γλάσο:
150 γρ ζάχαρη άχνη
1 κτσ στιγμιαίος καφές
3-4 κτσ νερό
1 κτγ κακάο
Μέθοδος:
Για το κέικ:
Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο (αφού κρυώσει λίγο πρώτα) και το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Διαλύουμε πολύ καλά τον καφέ, ανακατεύοντάς τον με 1-2 κτσ νερό, και τον προσθέτουμε στο μίξερ.
Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν και το αλάτι και ανακατέυουμε με έναν αναδευτήρα. Διπλώνουμε το περιεχόμενο του μπολ μέσα στον κάδο του μίξερ, ώσπου να ενσωματωθούν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε τη φόρμα μας και τη γεμίζουμε με το μείγμα. Ψήνουμε ώσπου το κέικ να σκληρύνει. Τεστάρουμε βυθίζοντας μέσα μια οδοντογλυφίδα: αν βγαίνει στεγνή, είναι έτοιμο.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει προτού ξεφορμάρουμε. Δεν γλασάρουμε πριν κρυώσει εντελώς.
Για το γλάσο:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά, ώσπου να γίνει ένα ομοιόμορφο, παχύρρευστο μείγμα. Αν θέλουμε, στολίζουμε με sprinkles. Αν σας αρέσει το πιο πληθωρικό, λιγωτικό γλάσο, μπορείτε να διπλασιάσετε την ποσότητα της συνταγής.