Μπισκότο με chocolate chips και γέμιση Nutella σε μαντεμένιο τηγάνι

Λατρεύω τα μαντεμένια τηγάνια. Μπορείς να κάνεις τόσο πολλά πράγματα μ' αυτά, αλμυρά και γλυκά, από πικάντικα αυγά shakshouka με κόκκινη σάλτσα για brunch μέχρι αφράτα dutch baby με κρέμα και μαρμελάδες για ένα χορταστικό πρωινό. Και συν τοις άλλοις, έχουν μια ρουστίκ, ρετρό αισθητική που ομορφαίνει αυτομάτως το τραπέζι όπου θα προσγειωθεί. Σήμερα φτιάξαμε ένα λαχταριστό γιγάντιο μπισκότο με chocolate chips και γέμιση Nutella. Προορίζεται για 6 άτομα, αλλά είμαι σίγουρη πως αν το φτιάξετε, θα θέλετε να το φάτε μόνοι σας, στην καθισιά σας, απνευστί. 

Υλικά:

(Για μαντεμένιο τηγάνι διαμέτρου 20 εκ.)

120 γρ βούτυρο

70 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

100 γρ ζάχαρη καστανή

1 αυγό

180 γρ αλεύρι μαλακό

1/4 κτγ αλάτι

1/2 κτγ μαγειρική σόδα

80 γρ chocolate chips μαύρης σοκολάτας ή γάλακτος

60 γρ Nutella

Μέθοδος:

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την καστανή και τη λευκή ζάχαρη μαζί με το βούτυρο, ώσπου να μαλακώσουν και να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε να χτυπάμε ώσπου το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με τη σόδα και το αλάτι κι έπειτα τα διπλώνουμε μέσα στο μείγμα.

Διπλώνουμε τα 2/3 των chocolate chips στο μείγμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.

Στρώνουμε το τηγάνι με αντικολλητικό χαρτί στον πάτο και το βουτυρώνουμε καλά.

Τοποθετούμε μέσα το μισό μείγμα και το ισιώνουμε με μια σπάτουλα.

Τοποθετούμε το τηγάνι στο ψυγείο για 10 λεπτά, ώστε το μείγμα να σφίξει.

Θερμαίνουμε για μερικά δευτερόλεπτα τη Nutella στον φούρνο μικροκυμάτων, ώστε να γίνει πιο ρευστή. 

Βγάζουμε το τηγάνι από το ψυγείο και απλώνουμε τη Nutella επάνω στο μείγμα, χωρίς να φτάσει ως τις άκρες. Το ξανατοποθετούμε στο ψυγείο για άλλα 10 λεπτά.

Βγάζουμε το τηγάνι από το ψυγείο και τοποθετούμε μέσα το υπόλοιπο μείγμα μπισκότου. Ισιώνουμε με μια σπάτουλα και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα chocolate chips την επιφάνειά του.

Ψήνουμε στον φούρνο, για περίπου 25 λεπτά, ώσπου να σκληρύνει το μπισκότο από πάνω κι από κάτω, αλλά μέσα να παραμένει μαλακό.

Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρουμε.

Previous
Previous

Σοκολατένια τάρτα αμυγδάλου με αχλάδια ποσέ σε κόκκινο κρασί

Next
Next

Bundt cake με άρωμα καφέ και γλάσο μόκα