Όσο κι αν αγαπάς την περίπλοκη ζαχαροπλαστική και το προχωρημένο baking, έρχονται κάποιες φορές που θέλεις ένα απλο, comfort snack για να τα βγάλεις πέρα στο τέλος μιας δύσκολης μέρας ή να λιώσεις στο κρεβάτι βλέποντας ταινίες κάποιο Κυριακάτικο πρωί. Δεν έχεις διάθεση, βρε αδερφέ, να κατεβάσεις το μίξερ απ' το ντουλάπι και να λερώσεις 800 μπολ, ταψιά και σπατουλοκούταλα. Ε, λοιπόν, αυτή η συνταγή είναι για σένα.

 

Rocky Road, το τεμπέλικο αμερικάνικο σνακ για όλες τις ώρες της μέρας. Φτιάχνεται σε χρόνο dt και απολαμβάνεται σε μικρές ή μεγάλες δόσεις. Είναι ό,τι πρέπει για το κολατσιό των μικρών για το σχολείο - πακετάρετέ τους δύο κομματάκια μαζί με κάτι άλλο, πιο υγιεινό, όπως ένα μήλο, μια μπανάνα ή ένα γιαουρτάκι και θα σας λατρέψουν! Και το πιο ωραίο είναι ότι μπορείτε να το φτιάξετε σε ό,τι παραλλαγή θέλετε, ανάλογα με τα υλικά που σας αρέσει ή έχετε στο ντουλάπι σας. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και προσθέστε ξηρούς καρπούς, Oreos, πτι μπερ, ποπκόρν, γκοφρέτες, αποξηραμένα κράνμπερις, κεράσια γλασέ ή ό,τι άλλο σας κάνει κέφι. Τα marshmallows, πάντως, είναι α-πα-ραί-τη-τα και όταν δαγκώσετε την πρώτη μπουκιά, θα καταλάβετε γιατί.

Αφήστε που βάζοντάς το σε ένα όμορφο τσίγκινο ή χαρτονένιο κουτί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ή ζελατίνα, γίνεται ένα ωραιότατο χειροποίητο δώρο!

Υλικά:

600 γρ κουβερτούρα 

50 γρ βούτυρο

15 γρ μέλι

120 γρ marshmallows

120 γρ μπισκότα digestive

175 γρ Maltesers

Μέθοδος:

Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνουμε προσεκτικά τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο (είτε σε μπεν μαρί είτε στον φούρνο μικροκυμάτων).

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο η σοκολάτα (αλλά όχι να αρχίσει να πήζει) και προσθέτουμε τα marshmallows,  τα Maltesers και τα digestive (τα οποία σπάμε σε κομμάτια με τα χέρια μας), έχοντας κρατήσει μια μικρή ποσότητα στην άκρη.

Ανακατεύουμε πολύ καλά και στρώνουμε το μείγμα σε τετράγωνο ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και σκορπιζουμε επάνω τα marshmallows και τα Maltesers που κρατήσαμε.

Τοποθετούμε το ταψάκι στο ψυγείο ώσπου να σφίξει. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε. Όσο περισσέψει, το τοποθετούμε κομμένο στο ψυγείο, σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

Previous
Previous

Bundt cake με άρωμα καφέ και γλάσο μόκα

Next
Next

Cinnamon buns για την επιστροφή στο σχολείο