Παγωτό ξυλάκι με φιστικοβούτυρο και σοκολάτα γάλακτος

Αν υπάρχει ένας συνδυασμός στον οποίο ελάχιστοι μπορούν να αντισταθούν, σίγουρα είναι αυτός του φιστικοβούτυρου και της σοκολάτας. Τα παγωτά αυτά είναι μίνι, για να χαρίζουν απόλαυση σε τρεις μπουκιές, χωρίς (πολλές) τύψεις! Δεν έχουν δε τίποτα να ζηλέψουν από οποιοδήποτε παγωτό ξυλάκι του εμπορίου και φτιάχνονται μέσα σε λίγα μόνο λεπτά, ενώ μπορείτε να τα φυλάξετε στην κατάψυξη για ένα κέρασμα εκτάκτου ανάγκης (aka απροειδοποίητες επισκέψεις) ή για την cheat day της δίαιτας!

Υλικά:

Για τα παγωτά:

250 γρ φιστικοβούτυρο λείο (χωρίς ζάχαρη)

120 γρ γιαούρτι

3 κτσ μέλι

140 μλ γάλα πλήρες

Για την επικάλυψη:

170 γρ σοκολάτα γάλακτος

30 γρ λάδι καρύδας

λίγα φιστίκια αράπικα, τριμμένα

Μέθοδος:

Για τα παγωτά: Χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ, ώσπου να ομογενοποιηθούν. Τοποθετήστε τα ξυλάκια στα φορμάκια και γεμίστε τα με το μείγμα. Τοποθετήστε τα στην κατάψυξη. Όταν πήξουν, σκεπάστε την επιφάνειά τους με αντικολλητικό χαρτί, για να μη δημιουργηθούν κρύσταλλοι.

Για την επικάλυψη:

Είτε σε μπεν μαρί είτε στο φουρνάκι μικροκυμάτων, λιώστε τη σοκολάτα μαζί με το λάδι. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε το φιστικοβούτυρο. Αφήστε να έρθει το μείγμα σε χλιαρή θερμοκρασία.

Ξεφορμάρετε τα παγωτά και βυθίστε τα στο μπολ με τη σοκολάτα. Πασπαλίστε με το φιστίκι και τοποθετήστε τα επάνω σε αντικολλητικό χαρτί, ώσπου να στεγνώσουν. Σερβίρετε αμέσως ή φυλάξτε τα στην κατάψυξη, σκεπασμένα με αντικολλητικό χαρτί.

Previous
Previous

Cinnamon buns για την επιστροφή στο σχολείο

Next
Next

Ζελέ με ροζέ Prosecco, νεκταρίνια και φρέσκο θυμάρι