Υγρό κέικ σοκολάτας αυστηρά για κορίτσια

 

Ναι, είναι λίγο αστείο να φτιάχνεις τούρτα γενεθλίων στον εαυτό σου - αλλά έτσι είναι σίγουρο πως θα έχεις αυτό ακριβώς που θέλεις. Εξάλλου, όταν έχεις γενέθλια, ξέρεις ότι κατά τα άλλα το pampering από τα αγαπημένα σου πρόσωπα είναι εξασφαλισμένο, οπότε γιατί όχι; Έφτιαξα, λοιπόν, μόνη μου το κέικ μου - και επέλεξα αυτό το εντελώς ντεκαντάνς, κολασμένο, υγρό κέικ με bitter σοκολάτα και espresso

Τελικά, δεν ξέρω αν έχει κάποια επιστημονική βάση το ότι οι γυναίκες λατρεύουν κάπως παραπάνω τη σοκολάτα, ή αν είναι κι αυτό ένα κλισέ που έχουμε αποδεχτεί ως μέρος του κοινωνικού ρόλου που μας έχει επιβάλει η πατριαρχία (ήταν και η Μέρα της Γυναίκας εχθές, να τα πούμε και αυτά), αλλά όπως και να το κάνουμε, είναι αυτό που λέμε, αν δεν μπορείς να το αποφύγεις, απόλαυσέ το! Μπορεί, λοιπόν, να είναι κλισέ μέχρι αηδίας, αλλά μια αγκαλιά λουλούδια και λίγη σοκολάτα ήταν αρκετά για να με κάνουν να χαμογελάω ένα ολόκληρο πρωί

Υλικά:

120 γρ κουβερτούρα bitter

120 γρ βούτυρο

150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

3 μεγάλα αυγά

1 δόση εσπρέσο

50 γρ κακάο

Μέθοδος:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.

Ετοιμάζουμε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20 εκατοστών: κόβουμε αντικολλητικό χαρτί και το τοποθετούμε στον πάτο και βουτυρώνουμε καλά.

Λιώνουμε προσεκτικά τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη.

Προσθέτουμε τα αυγά και τον εσπρέσο και χτυπάμε με τον αυγοδάρτη.

Ρίχνουμε από πάνω το κακάο, αφού το κοσκινίσουμε και ανακατεύουμε καλά, ώσπου τα υλικά να ομογενοποιηθούν.

Γεμίζουμε τη φόρμα και ψήνουμε για 25' περίπου λεπτά, χωρίς να ανοίξουμε την πόρτα του φούρνου. Το κέικ θα πρέπει να έχει σχηματίσει μια λεπτή κρούστα στην επιφάνεια, αλλά μέσα να παραμένει υγρό.

Βγάζουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Το αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια ενός πιάτου, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κακάο ή άχνη και σερβίρουμε.

Previous
Previous

Sweet sushi με γάλα καρύδας και φρούτα, παρέα με τις Blueberry Mints

Next
Next

Focaccia με τοματίνια, δεντρολίβανο και χοντρό αλάτι