Loaf cake με πυρήνα καρδιάς-έκπληξη για τον Άγιο Βαλεντίνο

Αυτό το loaf cake είναι εξαιρετικά εύκολο και με πολύ απλά υλικά. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη υπομονή, καθώς πρέπει να φτιάξετε το ίδιο κέικ δύο φορές. Η καλύτερη λύση είναι να φτιάξετε το πρώτο, να το ψύξετε και να συνεχίσετε με το δεύτερο την επομένη. Τι πιο όμορφο, όμως, από το να κάνετε μια έκπληξη στους εκλεκτούς της καρδιάς σας, αφήνοντάς τους να κόψουν το κέικ ανυποψίαστοι, για να βρουν μέσα μια καρδιά-έκπληξη; Ή ίσως και -γιατί όχι;- να είναι ένας διακριτικός και ευφάνταστος τρόπος να αποκαλύψετε σε κάποιον/α τα αισθήματά σας!

final-gif-valentines

Υλικά για ένα loaf cake:

(επαναλάβετε με τις ίδιες ποσότητες για το δεύτερο)

230 γρ αλεύρι μαλακό

1/2 κτγ μπέικιν πάουντερ

1/4 κτγ αλάτι

250 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

110 γρ βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου

3 αυγά μεσαίου μεγέθους

110 μλ γάλα πλήρες

valentines-loaf-watermark-5

Ειδικός εξοπλισμός:

μία φόρμα για loaf cake

ένα κουπ-πατ σε σχήμα καρδιάς 

valentines-loaf-watermark-3

Μέθοδος:

Για το πρώτο loaf cake:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς.

Στρώνουμε μια φόρμα για loaf cake με αντικολλητικό χαρτί ή τη βουτυρώνουμε και την πασπαλίζουμε με αλεύρι.

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ για αρκετή ώρα, ώσπου να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά με έναν αναδευτήρα.

Προσθέτουμε τα ξηρά υλικά στον κάδο του μίξερ, εναλλάξ με το γάλα και χτυπάμε, ώσπου να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής στο μείγμα και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει ομοιόμορφο.

Στρώνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε.

Το κέικ είναι έτοιμο όταν, βυθίζοντας μέσα μια οδοντογλυφίδα, βγαίνει στεγνή.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς.

Τυλίγουμε το κέικ με χαρτί ψησίματος και μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο ή την κατάψυξη.

valentines-loaf-watermark-1

Για το δεύτερο κέικ:

Επαναλαμβάνουμε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο τη συνταγή, χωρίς να προσθέσουμε χρώμα στο τέλος.

Παίρνουμε το έτοιμο, ροζ κέικ μας, που πρέπει να είναι κρύο και το κόβουμε με ένα πριονωτό μαχαίρι σε ομοιόμορφες φέτες πάχους περίπου 1,5 εκατοστού. 

Τοποθετούμε τις ροζ φέτες επάνω σε μια επιφάνεια κοπής και με ένα κουπ-πατ σε σχήμα καρδιάς, κόβουμε καρδιές.

Παίρνουμε τη φόρμα μας και τοποθετούμε λίγο από το μείγμα στον πάτο, ισιώνοντάς το με μια σπάτουλα.

Βάζουμε μέσα στη φόρμα τις καρδιές που κόψαμε, από άκρη σε άκρη, έτσι ώστε να είναι σφιχτά τοποθετημένες. Αυτό είναι σημαντικό, γιατί αλλιώς κινδυνεύουμε να ανέβουν στην επιφάνεια κατά το ψήσιμο.

Γεμίζουμε τη φόρμα με το υπόλοιπο μείγμα και ψήνουμε με τον ίδιο τρόπο.

Περιμένουμε να κρυώσει εντελώς το κέικ πριν το ξεφορμάρουμε.

Βάζουμε τον/την αγαπημένο/η μας να καθίσει στο τραπέζι, του/της φτιάχνουμε έναν ωραιότατο καφέ, κόβουμε το κέικ σφυρίζοντας αδιάφορα και... ta daaaah!

Previous
Previous

Τάρτα με γκανάς bitter σοκολάτας και infusion από Chili Chai Teapigs®

Next
Next

Courtesan au chocolat: φτιάξαμε το διάσημο γλυκό του Grand Budapest Hotel