Βαφλάκια με παγωτό βανίλια, cotton candy & πολύχρωμα sprinkles
Δεν πάει να βρέχει, δεν πάει να χιονίζει, εμείς τρώμε παγωτό ανενόχλητοι! Κι όταν σας πιάνουν full on τα χειμωνιάτικα blues, τερματίστε το με βάφλες και στολίστε το με όσο πιο πολλά sprinkles μπορείτε, κι αν δεν σας φτιάξει το κέφι ούτε και μ' αυτό, ε - σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.
Υλικά:
Για τα βαφλάκια:
2 αυγά, χωριστά τα ασπράδια και οι κρόκοι
250 γρ αλεύρι
150 γρ ζάχαρη
3 1/2 κτγ μπέικιν πάουντερ
300 μλ γάλα
200 γρ βούτυρο λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
Για το παγωτό βανίλια:
Δείτε τη συνταγή μας εδώ.
Για το cotton candy και τη διακόσμηση:
μοβ χρώμα ζαχαροπλαστικής σε υγρή μορφή
πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής σε υγρή μορφή
100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
ασημένιες πέρλες
λευκά και ροζ μίνι μάρσμαλλοους
μείγμα κας κας σε παστέλ χρώματα
Εξοπλισμός:
βαφλιέρα
μηχάνημα παρασκευής cotton candy (μαλλί της γριάς)
Μέθοδος:
Για τα βαφλάκια:
Χτυπήστε με τον αυγοδάρτη ή στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια ώσπου να αφρατέψουν.
Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε με τον αυγοδάρτη τους κρόκους με το γάλα. Χύστε μέσα σταδιακά το λιωμένο βούτυρο, χτυπώντας με τον αυγοδάρτη, ώσπου το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ζυγίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη και ανακατέψτε τα με έναν αυγοάρτη.
Προσθέστε σιγά σιγά τα ξηρά υλικά μέσα στο μείγμα με τους κρόκους, ανακατεύοντας ώσπου να ενσωματωθούν.
Τέλος, διπλώστε τα ασπράδια μέσα στο μείγμα ώσπου να ενσωματωθούν, προσέχοντας να μην χάσετε τον αέρα.
Βάλτε τη βαφλιέρα να ζεσταθεί για 1-2 λεπτά και αλείψτε τις πλάκες με λίγο βούτυρο. Βάλτε λίγο μείγμα μέσα και κλείστε την. Περιμένετε μερικά λεπτά, ανάλογα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Όταν η βάφλα ψηθεί, βγάλτε τη στην άκρη και σκεπάστε την, ώστε να μείνει ζεστή, μέχρι να ετοιμάσετε τις επόμενες.
Για το παγωτό:
Δείτε τη μέθοδο εδώ.
Για το cotton candy και το σερβίρισμα:
Μοιράστε τη ζάχαρη σε δύο μπολάκια. Στάξτε λίγες σταγόνες από το μοβ χρώμα στο ένα και πορτοκαλί στο άλλο. Ανακατέψτε καλά, ώσπου το χρώμα να είναι ομοιόμορφο. Το χρώμα θα πρέπει να είναι αρκετά έντονο, προκειμένου το cotton candy να βγει παστέλ. Ενδεχομένως να χρειαστεί να πειραματιστείτε λίγο προτού πετύχετε την απόχρωση που σας αρέσει.
Φτιάξτε το cotton candy σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής. Τοποθετήστε το σε επανακλειόμενα σακουλάκια ή σε δοχείο που κλείνει με καπάκι, μέχρι την ώρα που θα το χρειαστείτε, αλλιώς θα λιώσει. Τη ζάχαρη που θα σας περισσέψει, μπορείτε να τη φυλάξετε επίσης σε δοχείο που κλείνει με καπάκι, εκτός ψυγείου, για επόμενες χρήσεις.
Ετοιμάστε ένα μεγάλο δοχείο με καυτό νερό. Όταν το παγωτό σας έχει ξεπαγώσει κάπως και είναι έτοιμο για σερβίρισμα, βουτήξτε την κουτάλα μέσα στο καυτό νερό: έτσι θα σχηματιστούν πολύ πιο εύκολα οι μπάλες. Ενδιάμεσα από κάθε μπάλα, ξεπλένετε την κουτάλα στο καυτό νερό.
Κόψτε τις βάφλες σε τρίγωνα ή τετράγωνα, ανάλογα με το σχήμα της συσκευής. Τοπ0θετήστε από 2 βαφλάκια σε κάθε πιάτο, από πάνω μία μπάλα παγωτού, δύο βαφλάκια και ξανά μια μπάλα. Τοποθετήστε περιμετρικά μερικές μπάλες cotton candy, πασπαλίστε με τα sprinkles, τα μάρσμαλοους και το κας κας και σερβίρετε.