Αφράτα marshmallows με άρωμα βιολέτας

Σε ποιον δεν αρέσουν τα χρωματιστά, αφράτα, μαλακά σαν μαξιλαράκια marshmallows; Ειδικά όταν είναι χειροποίητα και ολόφρεσκα, η υφή τους είναι ονειρεμένη.

Μπορείτε να φτιάξετε marshmallows σε ό,τι γεύση και με όποιο χρώμα θέλετε, αλλά όπως γνωρίζετε, η Madame Gâteaux λατρεύει τις λουλουδένιες γεύσεις.

Εδώ μπορείτε να δείτε και τα marshmallows που φτιάξαμε το καλοκαίρι, με γεύση από άνθη κουφοξυλιάς (elderflower), σε χρώμα baby blue, αλλά και να διαβάσετε την ιστορία των marshmallows.

Μια ωραία ιδέα για ένα πάρτι ή ένα ξεχωριστό δώρο είναι να φτιάξετε μια μεγάλη παρτίδα marshmallows, διπλασιάζοντας ή και τριπλασιάζοντας την ποσότητα της συνταγής, και να δώσετε δύο-τρεις διαφορετικές γεύσεις και αντίστοιχα χρώματα. Μπορείτε να τα ανακατέψετε και να τα στολίσετε σε ένα μεγάλο διαφανές μπολ ή να τα βάλετε σε σακουλάκια και να τα διακοσμήσετε με χρωματιστές κορδέλες σαν δωράκι για τους καλεσμένους σε ένα παιδικό πάρτι.

violet marshmallows

Υλικά:

2 ασπράδια

450 γρ ζάχαρη

20 γρ ζελατίνη

200 μλ νερό

μερικές σταγόνες μοβ χρώμα ζαχαροπλαστικής σε υγρή μορφή ή τζελ

μερικές σταγόνες εκχύλισμα βιολέτας

100 γρ κορνφλάουρ και ζάχαρη άχνη, ανακατεμένα

violet marshmallows

Μέθοδος:

Παίρνουμε ένα ρηχό ταψί και με ένα πινέλο, το αλείφουμε με λάδι (στη βάση και τα τοιχώματα). Πασπαλίζουμε με την άχνη και το κορνφλάουρ, ώστε να καλυφθεί καλά και έπειτα το αναποδογυρίζουμε και το τινάζουμε.

Μουσκεύουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό, μέσα σε ένα μπολάκι.

Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε τα ασπράδια ώσπου να αφρατέψουν και να πολλαπλασιαστούν σε όγκο.

Βάζουμε τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το νερό και βράζουμε, ώσπου το σιρόπι να φτάσει τους 125 βαθμούς (ελέγχοντας τακτικά τη θερμοκρασία με το θερμόμετρό μας).

Αφαιρούμε από τη φωτιά, στύβουμε τη ζελατίνη και την ανακατεύουμε μέσα στο κατσαρολάκι, φροντίζοντας να λιώσει καλά.

Χύνουμε αργά και προσεκτικά το σιρόπι στον κάδο του μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και έπειτα αυξάνουμε την ταχύτητα στο μάξιμουμ. Χτυπάμε αλύπητα, ώσπου το μείγμα να δέσει σε μια σφιχτή μαρέγκα και ο κάδος του μίξερ να μην καίει. Στο στάδιο αυτό, μπορούμε να προσθέσουμε και το χρώμα ή/και τα αρώματά μας.

Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, γρήγορα το απλώνουμε στο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνειά του με μια σπάτουλα, που την έχουμε βρέξει με καυτό νερό. Προσοχή: το μείγμα κολλάει πάρα πολύ!

Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο και το αφήνουμε για μερικές ώρες ώσπου να πήξει. Όταν είναι έτοιμο, το ξεκολλάμε από το ταψί και πασπαλίζουμε την επιφάνειά του με το μείγμα άχνης/κορνφλάουρ. Το βάζουμε πάνω σε μια επιφάνεια κοπής και το κόβουμε κομματάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε.

violet marshmallows

Previous
Previous

Crème brûlée με άρωμα μανταρίνι

Next
Next

Fudge με λευκή σοκολάτα και μπισκότα Oreo