Fudge με λευκή σοκολάτα και μπισκότα Oreo

 

Δεν γνωρίζουμε πολλά για την ιστορία του fudge, ωστόσο ξέρουμε ότι κατά πάσα πιθανότητα είναι αμερικανική επινόηση. Όπως πολλές διάσημες συνταγές, έτσι κι αυτή φημολογείται ότι δημιουργήθηκε κατά λάθος, έπειτα από μια αποτυχημένη απόπειρα κάποιου μάγειρα να φτιάξει καραμέλες toffee. Η πρώτη καταγεγραμμένη πώλησή του fudge ως επίσημου ζαχαρωτού σημειώνεται το 1886 σε ένα μικρό μπακάλικο της Βαλτιμόρης. Τα τελευταία χρόνια, το fudge περνάει περίοδο αναβίωσης, κι έτσι στις ΗΠΑ και την Αγγλία υπάρχουν πολλά ρετρό sweet shops αφιερωμένα αποκλειστικά στην παρασκευή του fudge, σε ό,τι γεύσεις και χρώματα μπορείτε να φανταστείτε!

Η σημερινή μας συνταγή έχει βάση τη λευκή σοκολάτα, που συνδυάσαμε με κομματάκια μπισκότων Oreo, για να μην μπορείτε να του αντισταθείτε με τίποτα!

white chocolate oreo fudge

Υλικά:

500 γρ κουβερτούρα λευκή

1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα 400 μλ

1 πακέτο μπισκότα Oreo (15 μπισκότα)

white chocolate oreo fudge

Μέθοδος:

Στρώνουμε ένα τετράγωνο ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί, κάτω και στα πλαϊνά.

Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το ζαχαρούχο γάλα.

Λιώνουμε το μείγμα είτε στον φούρνο μικροκυμάτων είτε σε μπεν μαρί.

Βάζουμε τα μπισκότα επάνω σε μια επιφάνεια κοπής και τα κόβουμε σε κομματάκια. Εναλλακτικά, τα χτυπάμε λίγο στον πολυκόφτη, αλλά προσέχουμε να μη γίνουν σκόνη.

Ανακατεύουμε τα μπισκότα μέσα στο μείγμα σοκολάτας, ώστε να καλυφθούν εντελώς.

Χύνουμε το μείγμα μέσα στο ταψάκι και ισιώνουμε πολύ καλά την επιφάνειά του με μια μικρή σπάτουλα.

Τοποθετούμε το ταψάκι στο ψυγείο για μερικές ώρες.

madame_gateaux_oreo_fudge

Όταν το fudge έχει πήξει, το ξεφορμάρουμε, ξεκολλάμε το χαρτί, το βάζουμε επάνω σε μια επιφάνεια κοπής και με ένα καλό, κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια, στο μέγεθος που επιθυμούμε.

To fudge πρέπει να το φυλάξουμε στο ψυγείο, σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, και να το βγάλουμε έξω 15 λεπτά πριν το σερβίρουμε, ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

white chocolate oreo fudge

Previous
Previous

Αφράτα marshmallows με άρωμα βιολέτας

Next
Next

Κέικ με Pink Grapefruit Soda από τα Three Cents®