Soft cookies με πολύχρωμα καραμελάκια M&M's

 

Κανένα άλλο μπισκότο δεν θα σου φτιάξει τη διάθεση όπως αυτό εδώ. Τα έχει ΟΛΑ: είναι extra large (ώστε να μπορείς να πεις “ένα έφαγα μόνο”), είναι χαρούμενο, πολύχρωμο ΚΑΙ είναι τόσο soft, που λιώνει στο στόμα!

Και συν τοις άλλοις, αυτά τα all-American cookies, μπροστά στα οποία ακόμα και το Cookie Monster θα υποκλινόταν, φτιάχνονται πραγματικά πανεύκολα, χωρίς ειδικά εργαλεία και χωρίς δυσεύρετα υλικά.

M&m cookies

Υλικά:

180 γρ βούτυρο μαλακό

150 γρ ζάχαρη καστανή μαλακή

100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

1 αυγό

1 κρόκος

270 γρ αλεύρι μαλακό

1/2 κτγ μαγειρική σόδα

1/4 κτγ αλάτι

100 γρ M&M's στο κίτρινο σακουλάκι (με γέμιση φιστίκι)

150 γρ M&M's στο καφέ σακουλάκι (τα κλασικά)

M&m cookies

Μέθοδος:

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το φτερό το βούτυρο μαζί με τις δύο ζάχαρες, ώσπου να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το αυγό και τον κρόκο και χτυπάμε ώσπου το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι και το προσθέτουμε στο μίξερ σε δόσεις, συνεχίζοντας να χτυπάμε, ώσπου να ενσωματωθεί.

Προσθέτουμε τα M&M's με το φιστίκι και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα, ώστε να ενσωματωθούν στο μείγμα και να σπάσουν λίγο, αλλά να μη διαλυθούν τελείως.

Σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, ώστε να σφίξει. (Μπορούμε να το αφήσουμε και όλη μέρα και να φτιάξουμε τα cookies την επομένη.)

M&m cookies

Όταν το μείγμα έχει σφίξει, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.

Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και πλάθουμε μπάλες ίσου μεγέθους από το μείγμα και τα πιέζουμε να γίνουν λίγο επίπεδα. Μη σας πιάνει τελειομανία με το σχήμα τους: ούτως ή άλλως θα απλώσουν και θα πάρουν από μόνα τους στρογγυλό σχήμα.

Στην επιφάνεια κάθε μπισκότου, πιέζουμε μερικά M&M's (από το καφέ σακουλάκι). Χρησιμοποιήστε μόνο τα μισά – τα άλλα μισά θα τα προσθέσετε αφού τα βγάλετε από τον φούρνο.

Προσοχή: τα μπισκότα θα ανοίξουν πολύ, οπότε φροντίστε να αφήσετε μεγάλη απόσταση ανάμεσά τους. Το δικό μου ταψί χωράει μόνο 9. Το μείγμα που σας περισσεύει, ξαναβάλτε το στο ψυγείο, μέχρι να έρθει η ώρα να ψήσετε τη δεύτερη φουρνιά.

Ψήνουμε για 10 λεπτά, ίσα-ίσα ώσπου να πάρουν λίγο χρώμα. Θα είναι πολύ μαλακά στο κέντρο, αλλά θα σκληρύνουν μόλις κρυώσουν λιγάκι.

Μόλις βγάλουμε τα μπισκότα από τον φούρνο, ενώ είναι ακόμα μαλακά, πιέζουμε μερικά M&M's στην επιφάνειά τους για να τα στολίσουμε.

M&m cookies

Tips:

  • Μην θεωρήσετε ότι είναι άψητα και τα αφήσετε περισσότερη ώρα στον φούρνο! Θυμηθείτε, τα μπισκότα πάντα σκληραίνουν αμέσως μόλις τα βγάλουμε.

  • Μην αρχίσετε να τρώτε τα M&M's αντί να τα βάλετε στη ζύμη. Εντάξει, μπορείτε να φάτε ένα. Άντε, φάτε ένα από το κάθε χρώμα. Και τώρα σταματήστε, γιατί δεν θα σας φτάσουν. (Καλά, το ομολογώ. Είχα πάρει και έξτρα σακουλάκι.)

M&m cookies

Previous
Previous

Κέικ με Pink Grapefruit Soda από τα Three Cents®

Next
Next

Αλμυρά scones με τσένταρ και σχοινόπρασο