Παγωμένο ρόφημα με ανανά, λάιμ και φρέσκο βασιλικό

 

Είμαι σίγουρη πως τώρα στις διακοπές όλοι παρεκτραπήκατε – και πρώτη από όλους, εγώ, I plead guilty, your honour. Αν και η καλοκαιρινή ξεκούραση έφερε άφθονη έμπνευση και ο πειρασμός για ζαχαροπλαστικούς πειραματισμούς είναι μεγάλος, σήμερα η Madame Gâteaux σας προτείνει ένα υπέρ-δροσιστικό ρόφημα για detox από το αναπόφευκτο νησιωτικό combo ταβέρνα/παγωτά/κοκτεϊλάρες. Είναι φουλ στα αρώματα και τις βιταμίνες και έχει υπέροχο χρώμα!

Στα Αγγλικά, η παραλλαγή της λεμονάδας που φτιάχνεται με λάιμ λέγεται limeade, οπότε ελλείψει επίσημης απόδοσης αποφάσισα να βαφτίσω το ρόφημά μου "μοσχολεμονάδα" - από την ελληνική λέξη για τα λάιμ, που δεν συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε, παρόλο που είναι τόσο όμορφη. Μοσχολεμονάδα με ανανά και βασιλικό, λοιπόν, και αφού ο καιρός επιμένει, γιατί όχι; Ας δροσιστούμε!

Υλικά:

(για μία μεγάλη καράφα)

1 μικρός ανανάς

200 μλ χυμός από λάιμ (6-7 λάιμ)

ξύσμα από 3 λάιμ

200 μλ νερό

200 γρ ζάχαρη

1 χούφτα βασιλικός

400 μλ ανθρακούχο νερό

άφθονα παγάκια

Μέθοδος:

  1. Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και αφήνουμε να βράσουν λίγο, ώσπου να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το ξύσμα λάιμ και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

  2. Κόβουμε μια φέτα από τον ανανά (ροδέλα) για να τη χρησιμοποιήσουμε για ντεκόρ. Καθαρίζουμε τον υπόλοιπο ανανά και τον κόβουμε κομματάκια.

  3. Σε μια μεγάλη καράφα, βάζουμε όσο πάγο θέλουμε, προσθέτουμε το ανθρακούχο νερό, τον χυμό λάιμ, το σιρόπι, τα κομματάκια ανανά και τον βασιλικό (με τα φύλλα ολόκληρα ή χονδροκομμένα).

  4. Βάζουμε την καράφα στο ψυγείο για μία ώρα.

  5. Γαρνίρουμε με φετάκια ανανά, λάιμ και κορυφές βασιλικού και αν θέλουμε, προσθέτουμε πάγο είτε στην καράφα είτε μόνο στα ποτήρια.

 
 
Previous
Previous

Τσίζκεϊκ με αβοκάντο και λάιμ

Next
Next

Παγωμένη λεμονάδα με άρωμα λεβάντας