Πολύχρωμα cake pops με λευκή & μαύρη σοκολάτα

Τα cake pops μετράνε ήδη μερικά χρονάκια στο κουρμπέτι. Τα εφηύρε η διάσημη -πια- Αμερικανίδα food blogger BakerellaΕδώ μπορείτε να διαβάσετε πώς τα cake pops έγιναν χιτάκι εν μία νυκτί, όταν η Martha Stewart κάλεσε την Bakerella στην εκπομπή της να δείξει πώς τα φτιάχνει. Η Στιούαρτ, με το γνωστό της στιλάκι, είναι ψιλοενθουσιώδης, αλλά την ψιλοπαίρνει και στο ψιλό, λέγοντάς της -φάτσα φόρα- ότι είναι σαν κουραδίτσες (She said it, not me!).

Τα cake pops είναι μια πολύ εύκολη συνταγή, ιδανική για παιδικό πάρτι, αφού είναι πολύχρωμα και τρώγονται με το χέρι. Αλλά και για οποιοδήποτε πάρτι, εδώ που τα λέμε, γιατί όχι; Δεν απαιτούν κάποιο ιδιαίτερο σκεύος και το μόνο που θα χρειαστεί να αγοράσετε είναι τα sticks. Άσε που είναι ένας πολύ καλός τρόπος να αξιοποιήσεις ένα κέικ που σου έχει περισσέψει.

Ένα, δύο, τρία, ώωωπ, το 'ριξα στο κεϊκπόοοπ

Υλικά:

(περίπου 35 τεμάχια)

250 γρ κέικ της επιλογής σας (εγώ χρησιμοποίησα συνταγή για απλό yellow cake)

185 γρ τυρί κρέμα

50 γρ βούτυρο

125γρ ζάχαρη άχνη

λευκή σοκολάτα

μαύρη σοκολάτα

sprinkles της αρεσκείας σας

Καλώς τα κεϊκποπάκια τα ζουμπουρλούδικα

Μέθοδος:

Στον πολυκόφτη (ή με τα χέρια) τρίβουμε το κέικ μας.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με το τυρί κρέμα και την άχνη ώσπου να ομογενοποιηθούν και έπειτα, με μια σπάτουλα σιλικόνης, ανακατεύουμε καλά το τριμμένο κέικ.

Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για μία ώρα να σφίξει.

Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και αρχίζουμε να πλάθουμε μπαλάκια με τα χέρια μας, όσο πιο στρογγυλά μπορούμε. Φροντίζουμε να μην είναι πολύ μεγάλα, αφού ιδανικά θέλουμε τα cake pops να είναι σε μέγεθος μπουκιάς.

Αφού πλάσουμε όλο το μείγμα σε μπαλάκια, τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο, καλυμμένο με μεμβράνη. Το αφήνουμε όλο το βράδυ για να σφίξει.

Λιώνουμε τις σοκολάτες μας είτε στο φούρνο μικροκυμάτων είτε σε μπεν μαρί. Παίρνουμε ένα stick, βουτάμε την άκρη του στη σοκολάτα και το μπήγουμε σε ένα μπαλάκι. Έπειτα, βουτάμε ολόκληρο το cake pop στη σοκολάτα, ώστε να καλυφθεί εντελώς. Τινάζουμε το cake pop καλά ώστε να φύγει η περιττή ποσότητα σοκολάτας και να μη στάζει. Απαλά το τίναγμα, γιατί θα σας πέσει το μπαλάκι απ' το στικ και θα το ψάχνετε. Κάπως σαν τον Ρωμαίο με το φοντί στο "Ο Αστερίξ και οι Ελβετοί", που έχανε συνέχεια το ψωμάκι του μέσα στο τσουκάλι με το λιωμένο τυρί.

fondue

Βάζουμε τo cake pop όρθιο σε ένα ποτηρι και συνεχίζουμε με το επόμενο. Αν η σοκολάτα μας πήξει, την ξαναζεσταίνουμε λίγο.

Φροντίζουμε να πασπαλίσουμε με τα sprinkles προτού αρχίσει η σοκολάτα να στεγνώνει, γιατί μετά, χαιρέτα μου τον πλάτανο.

Μετα το ποπ, δεν έχει στοπ
  • Τα sticks πωλούνται σε καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής και σε ορισμένα σουπερμάρκετ. Αν δεν τα βρίσκετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξυλάκια για σουβλάκια, που θα τα κόψετε πιο κοντά με το ψαλίδι της κουζίνας.

  • Τη λευκή σοκολάτα μπορείτε επίσης να τη χρωματίσετε. Φροντίστε, όμως, το χρώμα ζαχαροπλαστικής που θα χρησιμοποιήσετε να είναι λιποδιαλυτό, ώστε να είναι κατάλληλο για σοκολάτα.

  • Στολίστε τα cake pops σε ένα ωραίο ψηλό ποτήρι. Μπορείτε επίσης να τους δέσετε χρωματιστές κορδέλες γύρω από τα στικ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
(cake)popa ola
Previous
Previous

Ένα αλλιώτικο lemon pie

Next
Next

Αλμυρές μαντλέν με φασκόμηλο, πολέντα και Μαρσέλ Προυστ