Τηγανητές πατάτες με τον Θάνο Φέσκο

Μισελενάτος, με τις περγαμηνές του, μετά βαϊων και κλάδων, ήρθε στην ταπεινή μου κουζίνα να μαγειρέψουμε μαζί. Μου έφτιαξε τις πατάτες που σερβίρει στο ολοκαίνουργιο μπεργκεράδικό του στον Κεραμεικό, το Four Hands.

Έφερε και σωσάκια, πετάξαμε και τρεις αυγουλάρες στο τηγάνι, και εγώ έφτιαξα ένα διαβολικό λάδι εμποτισμένο με habaneros για topping - ε και για να πω ότι κάτι έκανα.

Περάσαμε καλά κι αυτό βγήκε προς τα έξω!

Υλικά:

500 γρ πατάτες Κύπρου

1 σκελίδα σκόρδο

80 γρ τσένταρ

50 γρ κορνφλάουρ

2 γρ μπέικιν πάουντερ

10 γρ βούτυρο

30 γρ γάλα

αλατοπίπερο

Μέθοδος:

  1. Βράζουμε τις πατάτες με το σκόρδο ώσπου να μαλακώσουν αρκετά για πουρέ.

  2. Τις αφήνουμε στο ψυγείο 30’ ως και 12 ώρες, ώστε να αφυδατωθούν.

  3. Περνάμε από πρέσα.

  4. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

  5. Τηγανίζουμε στους 180 βαθμούς αυστηρά!

 
Previous
Previous

Quiche χωρίς ζύμη στο AirFryer

Next
Next

Αυθεντικό ελβετικό fondue