Πώς να διοργανώσετε ένα πάρτι Bridgerton

 

Photo: Courtesy of Netflix/Liam Daniel

Αύριο έχουμε πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης δεύτερης σεζόν της βρετανικής σειράς εποχής που μας πήρε τα μυαλά. Οκ, ας το παραδεχτούμε, κυρίως μας ξεσήκωσε με τις καυτές ερωτικές σκηνές της Ντάφνι και του Δούκα, αλλά σίγουρα δεν ήταν αυτός ο μόνος λόγος που το Bridgerton έγινε τόσο μεγάλη επιτυχία. Οι σπιρτόζικοι διάλογοι, οι ίντριγκες, τα σκάνδαλα και τα μυστήρια, αλλά και τα απίθανα κοστούμια είναι οπωσδήποτε μερικοί από αυτούς. Εγώ, ως ταγμένη tea lover, θα προσθέσω και τις άφθονες σκηνές τεϊοποσίας με τα υπέρκομψα σερβίτσια της περιόδου της Αντιβασιλείας, στην οποία τοποθετείται χρονικά η σειρά. Ως γνωστόν, οι Βρετανοί, από τότε που το τσάι πρωτοεισήχθη στην Ευρώπη αρέσκονταν να το καταναλώνουν με ζέση, αλλά και να το συνοδεύουν με νοστιμιές, αλμυρές και γλυκές. Βέβαια, το afternoon tea, την εποχή που υποτίθεται πως διαδραματίζονται τα γεγονότα του Bridgerton δεν υπάρχει ακόμα ως concept: θα πρέπει να φτάσουμε στη δεκαετία του 1840, όταν η δούκισσα του Μπέντφορντ θα οραματιστεί το ελαφρύ γεύμα συνοδεία τσαγιού ανάμεσα στο μεσημεριανό και το δείπνο και θα το καθιερώσει στην αυλή της. Από εκεί, θα γίνει τάση και θα φτάσει μέχρι και στα βασιλικά ανάκτορα - με άλλα λόγια, η δούκισσα ήταν η original influencer.

Πίσω στο Bridgerton, λοιπόν, και από ό,τι μαθαίνουμε, φέτος δεν θα έχουμε πλέον ως πρωταγωινιστές την Ντάφνι και τον Δούκα, αφού ο Regé Jean-Page αποχώρησε από το καστ, αλλά σίγουρα θα έχουμε πολύ, πολύ τσάι. Προτείνω, λοιπόν, ένα tea party με την παρέα σας για να δείτε τα νέα επεισόδια σωστά και οργανωμένα. Πάμε να δούμε τι πρέπει να κάνουμε για να μείνουμε πιστοί στο πνεύμα της σειράς;

Η πρόσκληση

Προφανώς, την περίοδο της Αντιβασιλείας, οι προσκλήσεις ήταν χειρόγραφες, σε επιστολόχαρτο, με πένα, με σφραγίδες, με βουλοκέρι και τα πάντα όλα. Μιας και τα ελληνικά ταχυδρομεία δεν φημίζονται για την ταχύτητά τους, συνιστώ να αποφύγετε αυτή την επιλογή και να πάτε σε μια σύγχρονη λύση, η οποία θεωρώ ότι μπορεί να γίνει εξίσου “επίσημη”: τη δημιουργία μιας διαδικτυακής πρόσκλησης. Διαλέξτε ένα pattern κομψό και “αρχοντικό”, ίσως κάτι με λουλούδια ή χρυσές λεπτομέρειες που θα δώσει τον τόνο, καθώς και μια καλλιγραφική, παλιακή γραμματοσειρά και κάντε το κάλεσμά σας!

Η διακόσμηση

Λουλούδια, λουλούδια και πάλι λουλούδια. Θα έχετε προσέξει πόσο λουλουδικό παίζει στη σειρά - από την παραμυθένια wisteria που ντύνει την πρόσοψη της έπαυλης των Μπρίτζερτον μέχρι τις επικές ανθοσυνθέσεις που κοσμούν τον χώρο κάθε εορταστική περίσταση. Πράξτε ανάλογα - άλλωστε είναι και η ιδανικότερη εποχή για αυτό, μιας και, θεωρητικά πάντα, ξεκίνησε επίσημα η άνοιξη.

Το dress code

Αν θέλετε να το ζήσετε στο φουλ, μπορείτε να νοικιάσετε στολές ή αξεσουάρ από κάποιο κατάστημα με είδη μεταμφίεσης. Μια πιο οικονομική λύση είναι να αγοράσετε από το διαδίκτυο (ή από κάποιο κατάστημα με παιχνίδια) ψεύτικες τιάρες και γάντια.

Το τσάι

Αν δεν έχετε πορσελάνινο σερβίτσιο του τσαγιού, απευθυνθείτε σε γιαγιάδες, μαμάδες, θειάδες και τέλοσπάντων, δανειστείτε ένα. Αν μη τι άλλο, tea party χωρίς πορσελάνινα φλιτζάνια δεν γίνεται. Για το τσάι, προτείνω να έχετε διαθέσιμη για σερβίρισμα μια ποικιλία τσαγιών για να καλύψετε τυχόν διαφορετικά γούστα. Αν όχι, ένα κλασικό μαύρο όπως το Earl Grey και ένα γιαπωνέζικο πράσινο Sencha πιθανότατα θα ικανοποιήσουν τους περισσότερους καλεσμένους.

Το φαγητό

Είπαμε, το afternoon tea δεν έχει θεσμοθετηθεί ακόμα την περίοδο που μας αφορά, ωστόσο υπάρχει λόγος που το τρίπτυχο finger sandwiches, scones και γλυκίσματα έχει γίνει κλασικό. Εάν δεν έχετε πολύ χρόνο για ετοιμασίες, προτείνω να έχετε διαθέσιμη μια αλμυρή και μια γλυκιά επιλογή. Μερικά κλασικά finger sandwiches, όπως με αγγούρι και τυρί κρέμα ή με καπνιστό σολομό είναι μια εύκολη, αλλά οπωσδήποτε κομψή και εύγευστη λύση. Για το γλυκό, μπορείτε να σερβίρετε μια επιλογή από βουτήματα, ένα bundt cake ή αν έχετε χρόνο και όρεξη να φτιάξετε κάτι πιο μπελαλίδικο, όπως ένα layer cake με διακόσμηση από αληθινά λουλούδια.

Φωτογραφίες: Θοδωρής Μάρκου

Η μουσική

Οκ, φυσικά η αυθεντική επιλογή θα ήταν να προσλάβετε κάποιο κουαρτέτο εγχόρδων για να παίζει μουσική στο πάρτι σας, αλλά ας πάμε στην επόμενη καλύτερη λύση, αν θέλετε να είστε ιστορικά ακριβείς: φτιάξτε στο Spotify μια playlist με μουσική από συνθέτες όπως ο Rossini, o Liszt ή ο Schubert. Αν νιώθετε ότι δεν το ‘χετε, απλώς κατεβάστε μια έτοιμη λίστα Bridgerton (θα βρείτε άφθονες) ή το αυθεντικό soundtrack της σειράς. Ή τα soundtracks από ταινίες της ίδιας εποχής, όπως η Περηφάνεια και Προκατάληψη ή η Έμμα.

Η διασκέδαση

Εννοείται ότι ο λόγος της πρόσκλησης είναι να απολαύσετε παρέα τα νέα επεισόδια της αγαπημένης σας σειράς. Όμως, τι θα λέγατε για λίγη προθέρμανση ενώ απολαμβάνετε το τσάι και τις λιχουδιές σας γύρω από το τραπέζι; Εδώ θα βρείτε άφθονα κουίζ με ερωτήσεις που αφορούν την 1η σεζόν. Μπορείτε να ετοιμάσετε και ένα μικρό δωράκι για όποιον κερδίσει στο κουίζ - όπως ένα όμορφο vintage φλιτζάνι του τσαγιού ή ένα ιδιαίτερο κουτί με τσάι.

Υ.Γ. Δείτε και αυτά τα άρθρα σχετικά με το τσάι, την ιστορία και την ιεροτελεστία του:

 


 
Previous
Previous

Κέικ με μπανάνες και μύρτιλα από το "Οδός Νοστιμιάς"

Next
Next

Εσείς έχετε φτιάξει trifle με μαρμελάδα, κιμά και αρακά;