Ένα ροζ baby shower στον κήπο του Tearoom

Τις προάλλες είδα ξανά (για πολλοστή φορά) μια αγαπημένη μου ταινία, το μιούζικαλ Funny Face με τη μοναδική Audrey Hepburn. Η ταινία ολόκληρη είναι ένα εικαστικό 1950s έπος, όμως υπάρχει μια σκηνή που ξεχωρίζω. Σε αυτήν, η αρχισυντάκτρια του νεοϋορκέζικου περιοδικού μόδας (όπου αργότερα προσλαμβάνεται η Hepburn ως μοντέλο) αποφασίζει να κάνει αφιέρωμα στο ροζ χρώμα!

Vanish the black, burn the blue and bury the beige. From now on, girls, think pink

…λέει η αρχισυντάκτρια ως αλλοτινή Anna Wintour στην περίφημη σκηνή και, για να μην τα πολυλογώ, ξέρετε άλλωστε και τι αδυναμία έχει η Madame Gâteaux στα παστέλ χρώματα των 1950s -το μαρτυρούν εξάλλου όλο το décor του Tearoom καθώς και τα vintage σερβίτσια μας- επομένως δεν ήθελα και πολύ! Κι έτσι, όταν μια αγαπημένη μας πελάτισσα μάς ζήτησε να ετοιμάσουμε ένα baby shower-έκπληξη στον κήπο για την καλύτερή της φίλη που ετοιμαζόταν να υποδεχτεί το κοριτσάκι της, πέταξα από τη χαρά μου! Η μόνη οδηγία ήταν να είναι όλα παστελ ροζ - και κάπως έτσι με επισκέφτηκε η μούσα της ζαχαροπλαστικής.

Ο κήπος του Tearoom μας είναι ολάνθιστος και πιο πράσινος από ποτέ! Έπειτα από κόπους, φροντίδες και μεράκι τριών ετών, ένας κήπος που όταν τον παραλάβαμε αποτελούνταν από μια άδεια έκταση με χώμα και δύο μανταρινιές, έγινε αυτό το έπος! Εδώ, στις άνετες και ρετρό φερ φορζέ λευκές μας πολυθρόνες, μπορείτε πλέον να απολαμβάνετε τα afternoon tea σας από την άνοιξη μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου.

Ετοιμάσαμε ένα μικρό vintage afternoon tea για την έγκυο και τις αγαπημένες της φίλες και όλες μαζί το απόλαυσαν στα τραπέζια του κήπου μας. Ο κήπος και τα τραπέζια στολίστηκαν με ροζ μπαλόνια και κινέζικα γαρύφαλλα λευκά, ροζ και φούξια. Φυσικά, ντύθηκα και εγώ στα ροζ με το υπέροχο χειροποίητο 1950s style φόρεμα που μου έφτιαξε sur mesure όπως πάντα η αγαπημένη μου Βιβέτα Στρατηγού aka La Cocotte, με ένα ύφασμα που διαλέξαμε παρέα σε μια βόλτα μας στα υφασματάδικα του κέντρου. Το ξετρυπώσαμε σε ένα υπόγειο της Καλαμιώτου και ήταν ένα ρετάλι δυόμισι μέτρα που έφτανε τσίμα-τσίμα για φουστάνι - ευτυχώς, δηλαδή, γιατί η παστέλ απόχρωσή του και η πικέ ύφανσή του ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά.

Κάθε πιάτο και ρόφημα του μενού, έπρεπε φυσικά να είναι κι αυτό ροζ - πράγμα καθόλου δύσκολο, αφού μερικά από τα αγαπημένα μου υλικά προσφέρονται ακριβώς γι’ αυτό: από τον καπνιστό σολομό και τα φούξια ραπανάκια για τα αλμυρά μας μέχρι τις φράουλες, τα σμέουρα και το αγαπημένο μου τριαντάφυλλο, οι ιδέες και οι συνδυασμοί είναι ανεξάντλητοι. Η πελάτισσά μας μου είπε πως με εμπιστεύεται απόλυτα και αφού τις πρότεινα μερικές ιδέες, καταλήξαμε στο τελικό μενού:

Το Μενού

Το καλωσόρισμα

Ένα ποτήρι ροζέ αφρώδης οίνος

Χειροποίητα ροζ marshmallows με γεύση φράουλα

Ροφήματα

Χειροποίητη ροζ λεμονάδα με φρέσκα σμέουρα

Κινέζικο μάυρο τσάι με ολόκληρα άνθη τριαντάφυλλου rose congou

Αλμυρά

Finger Sandwiches με ραπανάκια, κρέμα horseradish & σχοινόπρασο

Quiche με καπνιστό σολομό, κρεμμυδάκι & μανιτάρια πλευρώτους

Γλυκίσματα

Madeleines με αποξηραμένα κεράσια & επικάλυψη λευκής σοκολάτας

Panna cotta με ροδόνερο, φιστίκι Αιγίνης & ροζ μαλλί της γριάς

Η τούρτα

Layer cake με παντεσπάνι λευκής σοκολάτας, βουτυρόκρεμα με γεύση φράουλας,

επικάλυψη λευκής σοκολάτας και διακόσμηση με φρέσκιες και αποξηραμένες φράουλες

O κήπος του Tearoom της Madame Gâteaux είναι σχεδιασμένος για μικρές εκδηλώσεις.

Μπορεί να φιλοξενήσει από 6 ως 10 άτομα (καθιστοί) ή από 6 ως 25 άτομα (μπουφές).

Ο χώρος διατίθεται μόνο για privé εκδηλώσεις και λειτουργεί με κρατήσεις.

Και, μαντέψτε; Τις ερχόμενες ημέρες θα δημοσιεύσουμε τις συνταγές για όσα βλέπετε στο μενού - για να απολαύσετε κι εσείς το ολόδικό σας afternoon tea à la Madame Gâteaux!

Φωτογράφιση: Κωνσταντίνος Τζέμης

Concept, food styling & Συνταγές: Madame Gâteaux

Φόρεμα: sur mesure 1950s από τη La Cocotte

Ακόμα:

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη της Βιβέτας Στρατηγού aka La Cocotte και τολμήστε κι εσείς να “ραφτείτε” σε vintage στυλ ;-)

Δείτε εδώ ιδέες για ένα brunch στον κήπο!

Coming soon:

Οι συνταγές του μενού μας!

Δείτε τη σκηνή Think Pink από το Funny Face:

 
Previous
Previous

Πώς να ετοιμάσετε το τέλειο φλιτζάνι τσάι

Next
Next

Η τέχνη των Pin-Ups - και μια Ελληνίδα σκιτσογράφος που την εκπροσωπεί επάξια