Ένα vintage χριστουγεννιάτικο girls' night in

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να υποδεχτείς την εορταστική περίοδο από μια βραδιά γεμάτη ατόφιο girl fun. Τα vintage κορίτσια μου, οι ιέρειες του vintage στυλ Βιβέτα Στρατηγού aka La Cocotte και Αριέττα Θεοδώρου του Stripes & Scarlets ήρθαν στο Tearoom της Madame Gâteaux και τα περάσαμε θαύμα! Στολίσαμε παρέα το δέντρο -με total vintage χριστουγεννιάτικα στολίδια - ανταλλάξαμε δώρα, ήπιαμε cocktails και φάγαμε γλυκά!

Η vintage fashion designer Βιβέτα και η vintage make up artist Αριέττα επιμελήθηκαν τα look μας. Το φόρεμά μου είναι από βελούδο, σε μια υπέροχη, liquid gold απόχρωση και γραμμή 1950s, και μου το έραψε η Βιβέτα sur mesure. Το μακιγιάζ και τα μαλλιά μου επιμελήθηκε η Αριέττα, που έχει το απόλυτο know-how όσον αφορά το vintage μακιγιάζ και τα χτενίσματα.

Στολίσαμε το δέντρο με αυθεντικά vintage χριστουγεννιάτικα στολίδια - γυάλινες μπάλες, Αγιοβασίληδες και ξύλινα παιχνίδια. Κάτω από το δέντρο μας περίμενε μια συναρπαστική έκπληξη: τα χριστουγεννιάτικα δώρα μας από τη Molton Brown - διαφορετικό για την καθεμία μας.

Τα προϊόντα του οίκου Molton Brown ξεχωρίζουν για τα ζωηρά τους χρώματα, τα τολμηρά αρώματά τους και τη διαχρονική τους κομψότητα. Τα συστατικά τους διαλέγονται επιμελώς από όλο τον κόσμο και δημιουργούνται με περίσσια τέχνη από βραβευμένους αρωματοποιούς, έτσι ώστε κάθε προϊόν να αρωματίζει την επιδερμίδα με τέτοιο τρόπο που να αποτελεί μια αξέχαστη εμπειρία.

Από όλα μας τα υπέροχα δώρα, το πιο ξεχωριστό ήταν οπωσδήποτε το Muddled Plum, το νέο άρωμα της Molton Brown που έδωσε έμπνευση σε ολόκληρη τη χριστουγεννιάτικη συλλογή της. Είναι ένα ιδιαίτερο άρωμα, πλημμυρισμένο από το πνεύμα των Χριστουγέννων. Οι πλούσιες νότες που απελευθερώνονται από το αιθέριο έλαιο davana δίνουν ένα άρωμα χαρούμενο, αλλά ταυτόχρονα ώριμο. Τα έντονα δαμάσκηνα -κι εδώ βλέπουμε ξεκάθαρα τις βρετανικές ρίζες του οίκου που τόσο αγαπώ- συνδυάζονται με υψηλής ποιότητας μπαχαρικά και κόκκους ζάχαρης που απελευθερώνουν όλη τους τη γλυκύτητα από την πρώτη επαφή. Το δε eau de toilette Muddled Plum είναι πολυτελές, πληθωρικό και θα έλεγα τουλάχιστον ε-θι-στι-κό. Η σειρά περιλαμβάνει bath & shower gel, body lotion, κερί, scented glitter και μια κομψή μπάλα για το δέντρο, που είναι ό,τι πρέπει για δώρο στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Στα υπέρκομψα κρυστάλλινα vintage ποτήρια μου ήπιαμε το αγαπημένο μου rosé gin Bosford μαζί με tonic, κόκκινα φρούτα και δεντρολίβανο. To rosé Bosford είναι ένα premium gin από 100% φυσικά συστατικά, και πρόκειται για ένα εξαιρετικά ισορροπημένο γευστικά ποτό το οποίο συνδυάζει αρμονικά τα αρώματα ενός κλασσικού gin με τη φρεσκάδα της φράουλας και του σμέουρου. Και το καλύτερο; Έχει το πιο όμορφο, κοριτσίστικο απαλό ροζ χρώμα!

Να τι πρέπει να κάνετε για να το απολαύσετε κι εσείς στο σπίτι:

50 m rose Bosford gin

200 ml τόνικ

φρέσκιες φράουλες και σμέουρα

Ανακατεύετε το gin και το τόνικ και γαρνίρετε με τα φρούτα. Ιδανικά, σερβίρετέ το σε ποτήρι balloon - εμείς κλέψαμε λίγο γιατί αγαπάμε τα vintage αυτά κουπέ ποτήρια σαμπάνιας λίγο παραπάνω από ό,τι πρέπει! Μπορείτε να προσθέσετε και μερικά κλαράκια δεντρολίβανο ή όποιο άλλο αρωματικό βότανο σας αρέσει.

Και φυσικά, τέτοιες μέρες επιβάλλεται να γλυκαθούμε λίγο παραπάνω, γι’ αυτό κι εγώ δημιούργησα κάτι ξεχωριστό, ειδικά για τη special βραδιά μας: ένα layer cake με την ολοκαίνουργια ροζ σοκολάτα KitKat Ruby, το οποίο ταίριαξα με φρέσκα σμέουρα. Δεν θα μπορούσε να είναι πιο κοριτσίστικο και πιο λαχταριστό - αφράτο παντεσπάνι με σμέουρα, ονειρεμένη ροζ βουτυρόκρεμα με KitKat Ruby και κομμάτια KitKat Ruby στην κορυφή.

Από το KitKat Ruby cake φυσικά δεν έμεινε ψίχουλο. Εσείς, όμως, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας cake με ruby σοκολάτα και σμέουρα με τη συνταγή της Madame Gâteaux! Γι’ αυτό βέβαια θα πρέπει να περιμένετε μερικές μέρες, αλλά σύντομα θα επανέλθουμε με την αναλυτική συνταγή και οδηγίες για την πιο όμορφη και πιο girly τούρτα για το γιορτινό σας τραπέζι!

Ως τότε, όμως, μπορείτε να καλέσετε τις φίλες σας και να πιείτε άπειρα rosé Bosford G&Ts, με ασταμάτητα γέλια και girl fun!

Με εορταστικούς χαιρετισμούς & άφθονο Christmas spirit,

 

Φωτογράφιση: Κωνσταντίνος Τζέμης

Vintage Dress: La Cocotte (Βιβέτα Στρατηγού)

Vintage Hair & Makeup: Αριέττα Θεοδώρου

*Διαβάστε τη συνέντευξη της Βιβέτας όπου μας μιλά για το vintage στυλ, τη μόδα και τη λογική της sur mesure ραπτικής.

*Δείτε το vintage μακιγιάζ που μου έκανε η Αριέττα και διαβάστε τη συνέντευξή της.

*Μάθετε τα πάντα για τη νέα ροζ σοκολάτα KitKat Ruby.

Previous
Previous

Άντονι Μπουρντέν, το τελευταίο του βιβλίο και ο δικός μου επικήδειος

Next
Next

Ruby chocolate, η νέα, εθιστική ροζ σοκολάτα