Ruby chocolate, η νέα, εθιστική ροζ σοκολάτα

Ροζ σοκολάτα έχετε ξαναφάει, θα πείτε - αλλά όχι, δεν είναι αυτό που νομίζετε: εάν έχετε ξαναφάει ροζ σοκολάτα, ήταν λευκή σοκολάτα με χρωστική. 

Εδώ μιλάμε για μια τεράστια καινοτομία στον χώρο της γαστρονομίας, τη δημιουργία ενός καινούργιου είδους σοκολάτας. Εν αρχή ην η μαύρη και εν συνεχεία, το 1875, ο Ελβετός σοκολατιέ Daniel Peter ανάμειξε με τη μαύρη σοκολάτα γάλα σε σκόνη (ένα προϊόν που ανέπτυξε ο Henri Nestlé) και δημιούργησε τη σοκολάτα γάλακτος. Τη δεκαετία του 1930, η Nestlé δημιουργεί και κυκλοφορεί στο εμπόριο τη λευκή σοκολάτα, και τώρα, 80 χρόνια αργότερα, έρχεται η 4η σοκολάτα, χρώματος ροζ. Το επίσημο όνομά της είναι Ruby chocolate και πρόκειται για μια σοκολάτα με φυσικό ροζ χρώμα και εντελώς διαφορετική γεύση από τις υπόλοιπες.

Η σοκολάτα προκύπτει από έναν διαφορετικό τύπο κόκκου κακάο και το ροζ χρώμα προέρχεται από μια σκόνη που εξάγεται από τον κόκκο κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας. Η γεύση της σοκολάτας είναι αισθητά λιγότερο γλυκιά σε σχέση με τη λευκή ή τη γάλακτος, ενώ αφήνει μια φρουτώδη επίγευση με μια ελαφριά οξύτητα.

Ως εκ τούτου, ταιριάζει θαυμάσια με φρούτα εσπεριδοειδή, κόκκινα μούρα, αλλά και με αλκοολούχα ποτά όπως το ροζέ κρασί και η σαμπάνια! Και βέβαια - και εδώ ο ενθουσιασμός μου χτυπάει κόκκινο, ή μάλλον ruby- της πάνε υπέροχα και οι λουλουδένιες γεύσεις και πιο συγκεκριμένα η λεβάντα, η βιολέτα, η κουφοξυλιά και ο υβίσκος, που όπως γνωρίζετε καλά όσοι με παρακολουθείτε, έχουν πρωταρχικό ρόλο στη ζαχαροπλαστική της Madame Gâteaux. Όταν, λοιπόν, μιλάμε για τέτοιους γευστικούς συνδυασμούς και συν τοις άλλοις μια μοναδικά κομψή ροζ απόχρωση που -τονίζω- προκύπτει με φυσικό τρόπο, je vois la vie en rose που έλεγε και η Edith Piaf, και ανυπομονώ να την πάρω στα χέρια μου για να δημιουργήσω. (Μείνετε συντονισμένοι γι’ αυτό!)

Η εξέλιξή της Ruby σχεδιαζόταν εδώ και δεκατρία χρόνια από την ελβετική εταιρία Barry Callebaut - που για όσους δεν τη γνωρίζουν είναι ένας από τους πρωτοπόρους στον χώρο της επεξεργασίας του κακάο - και τα νέα για τη δημιουργία της ανακοινώθηκαν μόλις πέρυσι, ενώ τώρα πια η σοκολάτα αρχίζει σιγά-σιγά να κυκλοφορεί στην αγορά. Η Nestlé, λοιπόν, μόλις κυκλοφόρησε στο εμπόριο την πρώτη mainstream ροζ σοκολάτα, δημιουργώντας μία καινούργια version της KitKat, την KitKat Ruby κι εμείς είχαμε την τύχη να βρεθούμε στην εκδήλωση για το επίσημο launching της σοκολάτας στη χώρα μας, που ήταν πραγματικά συναρπαστική. 

Tο νέο μέλος της οικογένειας ΚitKat καλωσορίστηκε με ένα εντυπωσιακό event, αντάξιο της ιδιαιτερότητάς του. Σε αυτή τη μοναδική βραδιά ξεδιπλώθηκε με μια θεατρική παρουσίαση ολόκληρο το ταξίδι από την ανακάλυψη του ξεχωριστού αυτού καρπού μέχρι τη δημιουργία της KitKat Ruby. Σε ένα industrial περιβάλλον, λουσμένο σε ροζ neon pink φωτισμό, και με έναν μπουφέ με τεράστιες πλάκες ruby σοκολάτας απλωμένες μπροστά μας να ξεχειλίζουν από αισθησιασμό, μας δόθηκε η δυνατότητα να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες για τη μεγαλύτερη ανακάλυψη του 21ου αιώνα στον χώρο της σοκολάτας.

Επίτιμος καλεσμένος της βραδιάς ήταν ο Bas Smit, Global Vice President of Marketing της Barry Callebaut, που μίλησε για την ανακάλυψη των κόκκων κακάο Ruby καθώς και για τις ιδιαιτερότητες αυτής της νέας σοκολάτας. O Bas Smit είναι ένας από τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο προσκήνιο της δημιουργίας της Ruby από την πρώτη στιγμή και τρέφει πραγματικό πάθος για αυτήν. Τόσο πολύ μάλιστα που διαρκώς αναφερόταν στη Ruby ως “this lady” και όταν τον ρωτήσαμε γι’ αυτό απάντησε, “φυσικά και είναι μια κυρία, αφού έχει εντελώς δική της προσωπικότητα!”

Στη συνέχεια, ο pâtissier Martin Diez μάς παρουσίασε τη Ruby chocolate και με μία ολιγόλεπτη επίδειξη εξήγησε στο κοινό πώς κατασκευάζονται οι Ruby Kit Kat με τη ruby chocolate, τις γκοφρέτες και το καλούπι της Kit Kat. Στη συνέχεια, μας πρόσφερε να δοκιμάσουμε μερικές από τις δημιουργίες του με τη ruby. Φυσικά, ως pastry chef ήταν απόλαυση να μπορώ να μιλήσω κατ’ ιδίαν με έναν chef ο οποίος, ως μόνιμος συνεργάτης της Barry Callebaut, είναι ένας από τους πρώτους chef που έπιασαν στα χέρια τους τη Ruby και τη δούλεψαν. Ανυπομονούσα να συζητήσουμε και η κουβέντα μαζί του ήταν συναρπαστική, αφού μου έδωσε πολύτιμες πληροφορίες και ιδέες για το πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω τη ruby στη ζαχαροπλαστική μου.

Η Nestlé, μέσα από την KitKat, μια από τις πιο αγαπητές σοκολάτες στη χώρα μας, μας εισάγει για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε αυτό τον νέο, συναρπαστικό κόσμο γεύσης. Η βελούδινη υφή και η φρουτώδης γεύση της Ruby σε συνδυασμό με την τραγανή γκοφρέτα της KitKat προσφέρουν ένα πραγματικά απρόσμενο διάλειμμα και μια μοναδική γευστική εμπειρία - κι όλα αυτά με ένα πανέμορφο -και εντελώς instagramable- χρώμα που δεν μπορεί παρά να σας φτιάξει αυτόματα τη διάθεση! Η Kit Kat Ruby βρίσκεται πλέον σε όλα τα ράφια των μεγαλύτερων αλυσίδων super market και σας καλεί να κάνετε μαζί της ένα απρόσμενο διάλειμμα και να ταξιδέψετε στον νέο κόσμο σοκολατένιας απόλαυσης!

 
Previous
Previous

Ένα vintage χριστουγεννιάτικο girls' night in

Next
Next

Μοναδικά tips από τη food photographer Andrea Lipp