Halloween party με τη Gentlemen's Soda των Three Cents®

H Madame Gâteaux λατρεύει τα πάρτι - πόσω μάλλον όταν συνοδεύονται από πεντανόστιμα cocktails με Gentlemen's Soda! Το μόνο που χρειάζεται είναι μία αφορμή, και το Halloween είναι μία από τις αγαπημένες μας! Στις 31 Οκτωβρίου, το γιορτάσαμε παρέα με την Three Cents στο Pastry Lab & Tearoom της Madame Gâteaux -εννοείται στο αγαπημένο μας vintage ύφος- με άφθονα γλυκίσματα, cocktails και φυσικά spooky φθινοπωρινή διακόσμηση!

Εμπνευστήκαμε από την κολοκύθα, το απόλυτο σύμβολο του Halloween, και τα υλικά της Gentlemen's Soda -μανταρίνι και περγαμόντο- και δημιουργήσαμε έναν μπουφέ με custom γλυκίσματα, στολισμένο με κολοκύθες και λουλούδια στα χρώματα του φθινοπώρου. Το μενού; Ένα τετραώροφο layer cake με κολοκύθα, μανταρίνι και maple syrup buttercream, μία τάρτα με κρέμα Earl Grey, φρέσκα μανταρίνια και γλυκό του κουταλιου περγαμόντο, madeleines με άρωμα μανταρινιού και επικάλυψη λευκής σοκολάτας, cocoa pumpkin mini muffins και σφηνάκια πανακότα με μαρμελάδα μανταρίνι και φρέσκο θυμάρι!

Η εταιρεία Bartenders σέρβιρε εντυπωσιακά gourmet cocktails φτιαγμένα ειδικά για την περίσταση: Μανταρινάδα με περγαμόντο και αφρό espuma από Gentlemen's Soda για το καλωσόρισμα, ένα ιδιαίτερο G&T με υβίσκο και butterfly pea flower tea που σερβιρίστηκε με εφετζίδικο ξηρό πάγο για έξτρα ατμόσφαιρα μυστηρίου, και ένα ακόμα κοκτέιλ με βάση το gin και την Gentlemen's Soda, που περιείχε νέκταρ κολοκύθας και εσάνς περγαμόντου και σερβιρίστηκε μέσα σε μίνι κολοκύθες με εφέ bubble air από Earl Grey! 

Οι αγαπημένες μου vintage kindred spirits Βιβέτα Στρατηγού aka La Cocotte και Αριέττα Θεοδώρου ή αλλιώς Ariettita δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν από μία τέτοια περίσταση. Ντυμένες όπως πάντα σε άψογο 1950ς στυλ πόζαραν όπως μόνο εκείνες ξέρουν για τον φακό του Γιάννη Λεφάκη, δίνοντας έναν... Hitchcock χαρακτήρα στη βραδιά. 

Το Pastry Lab & Tearoom της Madame Gâteaux έγινε ακόμα πιο instagrammable από ποτέ - ο χώρος διακοσμήθηκε με κοράκια, ιστούς αράχνης, νυχτερίδες και κολοκύθες, αυτό που θα λέγαμε spooktacular! Όπως ήταν αναμενόμενο, τα κινητά πήραν φωτιά και τα social media γέμισαν με vintage Halloween stories!

Η make up artist Σαββίνα Σκεπετάρη έδωσε μικρές πινελιές Halloween στους καλεσμένους με το face painting της. Ένας ιστός αράχνης εδώ, λίγο Kiss-inspired makeup εκεί... ιδέες άφθονες, για όλα τα γούστα.

Περάσαμε τέλεια, γελάσαμε πάρα πολύ - ραντεβού στο επόμενο event!

Event Organized by: Madame Gâteaux & Three Cents®

Cocktails: Bartenders

Φωτογραφίες: Γιάννης Λεφάκης

Madame Gâteaux dress: La Cocotte

Υ.Γ. Προφανώς δεν θα σας άφηνα παραπονεμένους! Ιδού, λοιπόν η συνταγή μας για τα cocoa pumpkin mini muffins:

Υλικά:

250 γρ αλεύρι

25 γρ κακάο

150 γρ μαύρη ζάχαρη

1 κτγ σόδα

1/4 κτγ αλάτι

2 κτγ κανέλλα

1/2 κτγ τζίντζερ σε σκόνη

1/4 κτγ μοσχοκάρυδο

1/4 κτγ γαρύφαλλο

2 αυγά

80 γρ ηλιέλαιο

240 μλ γιαούρτι πλήρες

225 γρ πουρές κολοκύθας 

Μέθοδος:

Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη και τα αυγά στον κάδο του μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε όλα τα ξηρά υλικά εκτός του κακάο. Προσθέτουμε τα ξηρά υλικά στο μίξερ εναλλάξ με το γιαούρτι και τον πουρέ κολοκύθας και χτυπάμε ώσπου να ομογενοποιηθούν. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μπολ και στο ένα προσθέτουμε το κακάο, ανακατεύοντάς το καλά. Βουτυρώνουμε τη φόρμα των μάφιν και με δύο κορνέ γεμίζουμε τις θήκες κατά τα 2/3 εναλλάξ με μείγμα σκέτο και μείγμα κακάο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.

 
Previous
Previous

Μοναδικά tips από τη food photographer Andrea Lipp

Next
Next

Ένα afternoon tea οφθαλμαπάτη με τη Σοφία Γκααφάρ