Μια παραμυθένια βρετανική τσαγερία από τον 15ο αιώνα

Η διάσημη αυτή τσαγερία λέγεται Tu Hwnt I’r Bont (που σημαίνει "πέρα από τη γέφυρα") και βρίσκεται στη βόρεια Ουαλία. Πρόκειται για ένα πραγματικά ξεχωριστό τεϊοποτείο, πράγμα που επιβεβαιώνουν τόσο τα αμέτρητα βραβεία του όσο και η υψηλότατη βαθμολογία του και οι κριτικές του στο Trip Advisor. Το σκηνικό είναι παραμυθένιο: μια βουνοπλαγιά, ένα παλιό πέτρινο γεφύρι, το καταπράσινο γρασίδι και μια γραφική πετρόχτιστη αγροικία, όλα συμπληρώνουν μια εικόνα που μοιάζει σαν να ξεπήδησε από το Σάιρ των Χόμπιτ του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Το Tu Hwnt I’r Bont (που ένας Θεός ξέρει πώς μπορεί να προφέρεται) είναι μια πανέμορφη αγροικία, διάσημη συν τοις άλλοις και λόγω του "κάθετου" κήπου που στολίζει την πρόσοψή του. Βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Conwy, δίπλα στη γέφυρα του Inigo Jones, κοντά στην πόλη Llanrwst. Χτίστηκε το 1480 ως αγροικία, στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε και ως δικαστήριο της περιοχής και στο πέρασμα των αιώνων καταστράφηκε αρκετές φορές, αλλά πάντοτε οι κάτοικοι της περιοχής αναλάμβαναν με τη γενναιοδωρία τους την αποκατάστασή του. Πριν από περίπου 50 χρόνια το κτήριο ανακηρύχθηκε διατηρητέο και μετατράπηκε σε τσαγερία. 

Το αναρριχητικό φυτό που στολίζει την πρόσοψή του λέγεται παρθενοκισσός ο πεντάφυλλος και το φθινόπωρο τα φύλλα του πέρνουν αυτό το εντυπωσιακό βαθυκόκκινο χρώμα. Τόσο αυτό, όσο και το εσωτερικό της τσαγερίας χρειάζονται διαρκή περιποίηση, αλλά οι ιδιοκτήτες φροντίζουν να συντηρούν καλά το ειδυλλιακό αυτό σκηνικό, έτσι ώστε το Tu Hwnt I'r Bont να παραμένει σταθερά ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής, που αναδεικνύουν την αυθεντική αίσθηση της παραδοσιακής κουλτούρας της Ουαλίας.

Το εσωτερικό του Tu Hwnt I’r Bont διατηρεί την αίσθηση της παλιάς αγροικίας, με μεγάλους ξύλινους πάγκους, ξύλινα δοκάρια στην οροφή και ένα τεράστιο τζάκι. Η τσαγερί σερβίρει πολλά σπάνια είδη τσαγιού και φημίζεται για τα scones της, η συνταγή των οποίων παραμένει ένα επτασφράγιστο μυστικό εδώ και πολλά χρόνια. Σερβίρονται επίσης χειροποίητα κέικ, μπισκότα και ψωμάκια crumpets, μαρμελάδες και τσάτνεϊ που φτιάχνονται με τοπικές πρώτες ύλες, αλλά και bara brith, ένα ψωμί γεμιστό με αποξηραμένα φρούτα που είναι παραδοσιακό στην Ουαλία. Στο μενού θα βρείτε επίσης άφθονες αλμυρές επιλογές για ένα ελαφρύ γεύμα, όπως διάφορα τοπικά τυριά και αλλαντικά, ploughman's roll (το "σάντουιτς του αγρότη", που θα βρείτε σε πολλές παμπ σε όλη την Αγγλία, με χοιρινό, τυρί τσένταρ και λαχανικά) και το welsh rarebit, ένα παραδοσιακό πρόχειρο γεύμα της Ουαλίας με φρυγανισμένο ψωμί, λιωμένο τυρί και σος Worcestershire. 

* Η τσαγερία είναι ανοιχτή κάθε μέρα από τις 10:30 πμ ως τις 5:00 μμ. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ

** Και επειδή είπα scones και είμαι σίγουρη ότι σας άνοιξε η όρεξη, δείτε τη συνταγή μας για scones με τσένταρ και σχοινόπρασο εδώ και τη συνταγή για scones με παντζάρι και φρέσκο θυμάρι εδώ.

 
Previous
Previous

Mακιγιάζ 1950s με τη vintage makeup artist Αριέττα Θεοδώρου

Next
Next

Τι βάζουμε πρώτα στο φλιτζάνι: γάλα ή τσάι;