Το baby shower της Madame Gâteaux

Η διοργάνωση ενός baby shower είναι η πιο όμορφη περίσταση για ένα afternoon tea. Κι έπειτα από τόσα baby showers που έχω ετοιμάσει, ήρθε η ώρα και για το δικό μου. Την περασμένη Κυριακή, στον ολοκαίνουργιο χώρο της Madame Gâteaux, το Pastry Lab & Tearoom, οργανώσαμε το baby shower του μικρού monsieur Gâteaux, η άφιξη του οποίου αναμένεται περίπου σε έναν μήνα.

Κάλεσα τις φίλες μου με μια πανέμορφη ηλεκτρονική πρόσκληση με θέμα το συννεφάκι. Μια ηλιόλουστη μέρα, σε ένα vintage afternoon party αυστηρά για κυρίες, γιορτάσαμε όλες μαζί απολαμβάνοντας αγκαλιές, χαμόγελα και αναπόφευκτα κοριτσίστικο κους κους, ενώ το Earl Grey και η λεμονάδα με λεβάντα έρρεαν άφθονα. 

Ο καιρός μας έκανε τη χάρη και μπορέσαμε να απολαύσουμε και τον καταπράσινο κήπο! Το ντεκόρ όπου κυριαρχούν τα αγαπημένα μου vintage λευκά σετ φερ φορζέ, συμπλήρωσαν γυάλινα μπουκαλάκια γεμισμένα με baby's breath και λευκές σατέν κορδέλες, τα οποία κρεμάσαμε από τα δέντρα.

Το theme του shower ήταν το συννεφάκι. Αυτό στόλισε την πρόσκληση, αλλά και ενέπνευσε αρκετά από τα γλυκίσματα, όπως τα μπισκότα με royal icing, τα lollipops που χάρισα στις φίλες μου ως party favors και φυσικά την τούρτα, που διακοσμήθηκε με cotton candy.

Τα χρώματα του πάρτι ήταν το λευκό και το γαλάζιο, γι' αυτό και επέλεξα τα ανάλογα vintage σερβίτσια από τη συλλογή μου. Οι αγαπημένες μου γαλάζιες καλιφορνέζικες mid-century τσαγιέρες και τα Arcopal φλιτζάνια με τα γαλάζια ανθάκια στόλισαν το τραπέζι και τον μπουφέ, ενώ τα 1940s & 1950s cake stands της Palissy, της Jeanette και της Anchor Hocking γέμισαν με αλμυρά και γλυκά εδέσματα. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα μπαλόνια με ήλιο, που τα λατρεύω, τα οποία γέμισαν το ταβάνι και η κάθε καλεσμένη πήρε από ένα φεύγοντας.

Τα εδέσματα που ετοίμασα ήταν -όπως πάντα- αλμυρά και γλυκά. Finger sandwiches με σολομό & κρεμ φρες, αγγούρι, τυρί κρέμα & άνηθο και αυγοσαλάτα με σχοινόπρασο, καθώς και φρεσκοψημένα αλμυρά scones με τυρί τσένταρ και σκόρδο. Η all time classic quiche Lorraine και η quiche με μπρόκολο, μπλε τυρί και καρύδια εξαφανίστηκαν σε χρόνο dt. 

Το αγαπημένο μου γλύκισμα του tea party, που νομίζω θα πρέπει να συμπεριληφθεί πλέον μόνιμα και στο μενού του afternoon tea ήταν οι πάβλοβες με κρέμα γιασεμιού και διακόσμηση με μάρσμαλοους, sprinkles και cotton candy. Το μενού συμπεριλάμβανε επίσης cakepops με γεύση λεμόνι και επικάλυψη λευκής σοκολάτας, μίνι cake donuts σε παστέλ γαλάζιο ενώ το centerpiece του τραπεζιού ήταν το τετραώροφο layer cake με γεύση λευκής σοκολάτας και τριαντάφυλλου, και διακόσμηση με marshmallows, φύλλα χρυσού και cotton candy.

Πρέπει να σας πω πως δεν υπάρχει ομορφότερο συναίσθημα, περιμένοντας τον ερχομό του μωρού σου, από το να είσαι περιτριγυρισμένη από όλες τις αγαπημένες σου φίλες -και τη μαμά σου!- και να το γιορτάζετε μαζί!

Φωτογράφιση: Κωνσταντίνος Τζέμης

Σχεδιασμός πρόσκλησης: Νικόλας Γεωργιόπουλος

Ειδικές ευχαριστίες:

Στην αγαπημένη μου φίλη Megan McGarry για την πολύτιμη βοήθειά της.

Στη Βιβέτα Στρατηγού aka La Cocotte για το πανέμορφο 1950s style φόρεμα που μου έραψε για την περίσταση.

Previous
Previous

10 vintage πράγματα που λάτρεψα στο Marvelous Mrs. Maisel

Next
Next

Vintage girls' night in με χαρτιά και cocktails