Vintage girls' night in με χαρτιά και cocktails

Τρεις αγαπημένες φίλες κι εγώ παλεύαμε εδώ και πολύ καιρό να συγχρονίσουμε τα busy προγράμματά μας και να οργανώσουμε μια βραδιά χαρτοπαιξίας αυστηρά για κυρίες - και επιτέλους τα καταφέραμε! Φυσικά όλα έγιναν σε απόλυτα vintage στυλ και η νουάρ ατμόσφαιρα αποτυπώθηκε όπως πάντα μαγικά από το φακό της αγαπημένης μου Ιφιγένειας, aka Teapot.

Η βραδιά ήταν -όπως ήταν αναμενόμενο- υπέροχη! Εγώ έφτιαξα αγαπημένα classic cocktails και finger food για να πίνουμε και να τσιμπολογάμε απερίσπαστες ενώ παίζουμε πάνω στην τσόχα με την υπέρκομψη vintage τράπουλα και τις πολύχρωμες μάρκες από βακελίτη. Η Ρόη έφερε το ιδανικό δώρο για την περίσταση: vintage τασάκια χαρτοπαιξίας, για να ακουμπάμε τα σικάτα και θηλυκά Sobranie τσιγάρα μας σε παστέλ χρώματα. Η Γκέλη, που  είναι ηθοποιός, μας έδωσε συμβουλές για δραματικές νουάρ πόζες και η Ιφιγένεια έφερε την κάμερά της, το αστείρευτο κέφι της και την ανεξάντλητη υπομονή της για δημιουργία κάδρων και ατμοσφαιρικών ενσταντανέ.  

Παρακάτω θα βρείτε τις συνταγές της βραδιάς και φυσικά, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Teapot για περισσότερες φωτογραφίες

Finger sandwiches με αυγοσαλάτα και σχοινόπρασο

Υλικά:

ψωμί του τοστ χωρίς κόρα

5 αυγά

μια χούφτα σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

1 κτγ μουστάρδα

1-2 κτσ μαγιονέζα

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

πάπρικα

Μέθοδος:

Βράζουμε τα αυγά και τα καθαρίζουμε. Ψιλοκόβουμε τα αυγά όσο περισσότερο μπορούμε. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το σχοινόπρασο και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά. Αλείφουμε το ψωμί του τοστ με βούτυρο ανάλατο κι έπειτα με την αυγοσαλάτα. Κλείνουμε, πασπαλίζουμε με πάπρικα και κόβουμε σε τρεις φέτες.

Παλμιέ με σολομό και παπαρουνόσπορο

Υλικά: 

1 φύλλο σφολιάτας

50 γρ τυρί κρέμα

150 γρ σολομός καπνιστός

παπαρουνόσπορος

Μέθοδος:

Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας επάνω στον πάγκο. Αλείφουμε με τυρί κρέμα αφήνοντας περιθώριο 1 εκ. γύρω-γύρω. Απλώνουμε τον σολομό, πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο και προσθέτουμε αλατοπίπερο. Τυλίγουμε τη σφολιάτα από έξω προς τα μέσα, από αριστερά και από δεξιά, ώσπου οι δύο άκρες να ενωθούν, όσο πιο σφιχτά μπορούμε. Βάζουμε το ρολό στο ψυγείο, ώστε να σκληρύνει και να κόβεται ευκολότερα. Μετά από μισή ώρα, το βγάζουμε και κόβουμε σε φετάκια του 1-2 εκ. Τοποθετούμε τα φετάκια σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς ώσπου να ροδίσουν.

Sticks με τοματίνι, μοτσαρέλα και προσούτο

Σε κάθε στικ περνάμε ένα τοματίνι, μια μπαλίτσα μοτσαρέλας, μία φέτα προσούτο και ένα φύλλο βασιλικού. Ραντίζουμε με σος πέστο.

Αλμυρά scones με σκόρδο και παρμεζάνα

Βρείτε τη συνταγή εδώ.

Κλασικό τιραμισού

Υλικά:

250 γρ μασκαρπόνε

330 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

80 γρ κρόκος αυγού

50 γρ ζάχαρη

μπισκότα σαβαγιάρ

40 γρ Amaretto

κακάο σε σκόνη

20 γρ καφές στιγμιαίος

40 γρ ζάχαρη

60 μλ νερό

Μέθοδος:

Ξεκινάμε με το σιρόπι: σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε τον καφέ με το νερό και τη ζάχαρη. Μόλις διαλυθούν, προσθέτουμε το λικέρ. Αφήνουμε να κρύωσει λίγο (ζεστό προς χλιαρό) και βάζουμε μέσα τα μπισκότα. Μουσκεύουμε για μερικά δευτερόλεπτα, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε επάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Τα σπάμε σε  κομμάτια και τα τοποθετούμε στα ποτηράκια μας.

Βάζουμε τον κρόκο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και τα χτυπάμε καλά για μερικά λεπτά πάνω από μια μεγαλύτερη κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί), ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Βγάζουμε το μπολ από τη φωτιά και αφού κρύωσει λίγο το μείγμα, ανακατεύουμε μέσα το μασκαρπόνε. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ώσπου να πήξει. Διπλώνουμε την κρέμα μέσα στο πρώτο μείγμα με απαλές κινήσεις. Γεμίζουμε τα ποτηράκια με την κρέμα ως επάνω και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Πασπαλίζουμε με κακάο και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Αν θέλουμε, στολίζουμε με ένα κομματάκι σαβαγιάρ.

Για τα cocktails:

Dirty Martini 

Σε παγωμένο ποτήρι του κοκτέιλ, ανακατεύουμε 75 μλ τζιν μαζί με 15 μλ βερμούτ και 15 μλ ζουμί από ένα βάζο με πράσινες ελιές cocktail και γαρνίρουμε με 2 ελιές περασμένες σε οδοντογλυφίδα.

Old fashioned

Σε ποτήρι του ουίσκι, βάζουμε 1 κτγ ζάχαρη και 2-3 σταγόνες Angosturra bitters. Προσθέτουμε 60 μλ μπέρμπον και παγάκια. Γαρνίρουμε με μια λεπτή φέτα πορτοκάλι και ένα κερασάκι maraschino. 

Previous
Previous

Το baby shower της Madame Gâteaux

Next
Next

Χριστουγεννιάτικο Girls' Night In