XXL Pancake stack με φράουλες compote
Pancake stack, ή αλλιώς, μια ΝΤΑΝΑ τηγανίτες, αρκετές να φας εσύ και να κεράσεις και όλη την πολυκατοικία. Κι επειδή έχει ξεκινήσει και η φραουλοσεζόν, εννοείται πως πήρα φρέσκιες φράουλες και τις έκανα μία γρήγορη compote για συνοδεία. Η συνταγή μου για pancakes είναι γκαραντί και θα σου βγάλει τις πιο αφράτες τηγανίτες - αρκεί να έχεις ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι (και μην πεις οτι δεν προειδοποίησα).
Υλικά:
Για τις φράουλες:
300 γρ φράουλες
80 γρ ζάχαρη άχνη
Για 12 pancakes:
3 αυγά μεσαίου μεγέθους
3 κτσ ηλιέλαιο
600 μλ γάλα πλήρες
450 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
3 κτσ μπέικιν πάουντερ
3 κτσ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
1/2 κτγ αλάτι
βούτυρο, για το τηγάνι
Μέθοδος:
Για τις φράουλες:
Βάζουμε τις φράουλες με την άχνη σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια θερμοκρασία.
Σιγοβράζουμε ώσπου οι φράουλες να μαλακώσουν.
Σουρώνουμε και επιστρέφουμε το ζουμί σε ένα μπρικάκι.
Συνεχίζουμε να βράζουμε για λίγα λεπτά ακόμα, ώσπου να έχουμε ένα παχύρρευστο σιρόπι.
Για τα pancakes:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε με αναδευτήρα το γάλα, τα αυγά και το ηλιέλαιο.
Σε ένα δεύτερο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέτουμε τα υλικά του πρώτου μπολ στο δεύτερο και ανακατεύουμε καλά ώσπου να έχουμε έναν εντελώς λείο χυλό.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε ένα κομματάκι βούτυρο, σε μέτρια θερμοκρασία.
Μόλις λιώσει, ρίχνουμε μια κουταλιά από το μείγμα στο τηγάνι.
Περιμένουμε ώσπου να πάρει χρώμα, αναποδογυρίζουμε και τηγανίζουμε και από την άλλη πλευρά.
Μεταφέρουμε σε πιάτο και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.