Γρανίτα πεπόνι & καρπούζι με λευκό κρασί και λάιμ
Τι σας είπα τις προάλλες που ανεβάσαμε τη συνταγή για σαλάτα με μπαλίτσες πεπονιού και καρπουζιού; ΔΕΝ ΠΕΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! Με τα κομμάτια που περίσσεψαν από τα φρούτα αφού σκάλισα τις μπαλίτσες, έφτιαξα πανεύκολη γρανίτα του πεντάλεπτου, σε τρία πανέμορφα παστέλ χρώματα!
Υλικά:
250 γρ πεπόνι πράσινο
250 γρ πεπόνι πορτοκαλί (cantaloupe)
250 γρ καρπούζι
70 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
70 μλ νερό
1 λάιμ
90 μλ λευκό ξηρό κρασί
Μέθοδος:
Τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη και το νερό και ζεσταίνουμε ώσπου η ζάχαρη να λιώσει.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Στο μπλέντερ, βάζουμε το πράσινο πεπόνι μαζί με το 1/3 του σιροπιού και το χτυπάμε ώσπου να πολτοποιηθεί.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα δοχείο που κλείνει με καπάκι.
Ξεπλένουμε το μπλέντερ με νερό.
Χτυπάμε το πορτοκαλί πεπόνι με το 1/3 σιροπιού και το μεταφέρουμε σε ένα δεύτερο δοχείο.
Ξεπλένουμε το μπλέντερ, χτυπάμε το καρπούζι με το υπόλοιπο 1/3 σιροπιού και το μεταφέρουμε σε ένα τρίτο δοχείο.
Ζυγίζουμε 90 μλ λευκό κρασί και το μοιράζουμε στα τρία δοχεία.
Στύβουμε ένα λάιμ και μοιράζουμε τον χυμό του στα τρία δοχεία. (Αν θέλουμε, προσθέτουμε και το ξύσμα του για πιο έντονη γεύση.)
Ανακατεύουμε καλά το μείγμα του κάθε δοχείου και κλείνουμε με τα καπάκια.
Τοποθετούμε τα δοχεία στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5-6 ώρες.
Βγάζουμε τα δοχεία από την κατάψυξη, τα ξεσκεπάζουμε και με ένα πηρούνι, “γδέρνουμε” το μείγμα ώστε να αποκτήσει την υφή γρανίτας.
Σερβίρουμε σε μπολάκια.
Υ.Γ. Δροσιστικές καλοκαιρινές συνταγές: