Μπισκότα καρδιές με ρομαντικά μηνύματα

Δεν είναι ανάγκη να είναι του Αγίου Βαλεντίνου για να κάνετε μια έκπληξη στον/την σύντροφό σας! Σήμερα μας έπιασε ρομαντική διάθεση και δημιουργήσαμε αυτά μπισκότα με μηνύματα! Τα μπισκότα είναι πανεύκολα και η συνταγή είναι κατάλληλη για να φαγωθούν σκέτα, να καλυφθούν με γλάσο royal icing ή με ζαχαρόπαστα, όπως τα φτιάξαμε εμείς.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα σετ με γράμματα-σφραγίδες, το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε στο διαδίκτυο ή σε καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και παίξτε με τις λέξεις και τις φράσεις. Εκφραστείτε ανάλογα με τον χαρακτήρα σας ή τη διάθεσή σας: τα μηνύματα μπορεί να είναι από τρυφερά ως γλυκανάλατα ή αν αυτό δεν σας εκφράζει, δώστε τους έναν πιο χιουμοριστικό ή ακόμα και κυνικό χαρακτήρα. Κι αν η μούσα δεν θέλει να σας επισκεφθεί με μια γερή δόση έμπνευσης, με ένα πρόχειρο γκουγκλάρισμα στο διαδίκτυο θα βρείτε άπειρες ιδέες! Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα κουπ πατ στρογγυλού ή άλλου σχήματος και να φτιάξετε μπισκότα με το όνομα ενός αγαπημένου σας προσώπου, και να του/της τα χαρίσετε στα γενέθλιά του/της! Ή να γράψετε τα ονόματα των γονιών σας και να τους κάνετε ένα όμορφο δώρο στην επέτειό τους! Ειλικρινά, υπάρχουν άπειρες εφαρμογές και δεν θα το μετανιώσετε αν επενδύσετε στην αγορά ενός σετ σφραγίδων.

Υλικά (για περίπου 20 μπισκότα):

Για τα μπισκότα:

260 αλεύρι μαλακό

1/2 κτγ μπέικιν πάουντερ

1/4 κτγ αλάτι

180 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

120 γρ βούτυρο ανάλατο

2 κτσ γάλα

Για τη διακόσμηση:

ζαχαρόπαστα λευκή

χρώμα ζαχαροπλαστικής ροζ

βρώσιμη σκόνη χρυσή

Μέθοδος:

Για τα μπισκότα:

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και το γάλα, ώσπου να αφρατέψουν καλά.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ με έναν αναδευτήρα και τα προσθέτουμε στο μίξερ.

Χτυπάμε ώσπου να σχηματιστεί ομοιόμορφη ζύμη.

Επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε πάχος περίπου 4 χιλιοστά.

Κόβουμε με το κουπ-πατ της επιλογής μας μπισκότα και τα τοποθετούμε επάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170 βαθμούς ώσπου να αρχίσουν να ροδίζουν ελάχιστα περιμετρικά.

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς πριν τα μετακινήσουμε.

Για τη διακόσμηση:

Στάζουμε μερικές σταγόνες ροζ χρώμα επάνω στη ζαχαρόπαστα (σε διάφορα σημεία) και έπειτα τη ζυμώνουμε να μαλακώσει και την ανοίγουμε σε πάχος 1 με 2 χιλιοστά, προσπαθώντας να σχηματίσουμε με το χρώμα εφέ σαν μάρμαρο. Κόβουμε καρδιές με ένα κουπ πατ. Σφραγίζουμε με τα μηνύματά μας. Βουτάμε ένα πινελάκι μέσα στη χρυσόσκονη και ραντίζουμε τα μπισκότα ή κάνουμε πινελιές επάνω στη ζαχαρόπαστα. Αλείφουμε τα μπισκότα με ένα πινέλο με λίγο νεράκι και κολλάμε επάνω τη ζαχαρόπαστα.

Τοποθετούμε τα μπισκότα μέσα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και τα φυλάμε σε δροσερό χώρο.

 
Previous
Previous

Μπισκότα με κακάο γεμιστά με Μακεδονικό Χαλβά και επικάλυψη μαύρης σοκολάτας

Next
Next

Ταρτάκια με κρέμα σανγκουίνι