Πρωινό με γκρανόλα, γιαούρτι και κομπόστα μήλου

Το γιαούρτι με γκρανόλα και φρούτα είναι το αγαπημένο μου πρωινό. Πώς θα το κάνουμε ακόμα καλύτερο; Με κομπόστα από μήλα Fuji!

Και ΜΠΟΝΟΥΣ, θα σας δείξω και πώς θα αξιοποιήσουμε και το σιρόπι της κομπόστας στην επόμενή μας συνταγή - μια κοκτεϊλάρα που έρχεται αύριο!

Θα χρειαστούμε 2 μήλα Fuji σε κύβους, 200 γρ ζάχαρη, 200 μλ νερό και 4-5 κλωναράκια θυμάρι.

Η σημερινή μας συνταγή εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος FruitUp! που υλοποιεί ο ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού.

Υλικά:

Για την κομπόστα:

2 μήλα Fuji, σε κυβάκια

200 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

200 μλ νερό

4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

Για την γκρανόλα:

Δείτε τη συνταγή μας εδώ

Μέθοδος:

  1. Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι.

  2. Σιγοβράζουμε με καπάκι, ανακατεύοντας πού και πού, ώσπου τα μήλα να μαλακώσουν.

  3. Σουρώνουμε και κρατάμε το σιρόπι για τη δεύτερη συνταγή μας, ένα φανταστικό κοκτέιλ που θα ακολουθήσει στο καπάκι!

  4. Σερβίρουμε με γκρανόλα, χειροποίητη ή του εμπορίου, γιαούρτι ζωικό ή φυτικό και την κομπόστα μήλου.

Υ.Γ. Περισσότερες συνταγές με μήλα!

 
Previous
Previous

Κοκτέιλ με μπέρμπον, σιρόπι μήλου και θυμάρι

Next
Next

Τσάτνεϊ με μήλο