Τσάτνεϊ με μήλο
Πάμε να φτιάξουμε ένα τσάτνεϊ με τα αγαπημένα μου μήλα; Τα Fuji, ντε! Αυτά εδώ τα ροζ κουκλάκια.
Τα τσάτνεϊ είναι πανεύκολα, γιατί βάζεις όλα τα υλικά στην κατσαρόλα σου και απλά περιμένεις, ανακατεύοντας πού και πού, για καμία ώρα, ώσπου να δέσουν.
Σερβίρουμε με μαύρο ψωμί και τυρί τσένταρ.
Η σημερινή μας συνταγή εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος FruitUp! που υλοποιεί ο ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού.
Υλικά:
1/2 κιλό μήλα Fuji (περίπου 2-3 μήλα), ψιλοκομμένα
2 μεσαία λευκά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
200 μλ μηλόξυδο (ή λευκό ξύδι)
200 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
1 κτγ σπόροι κυμίνου
1 κτγ σπόροι κόλιανδρου
1 κτγ σπόροι μουστάρδας
2 κτγ τζίντζερ
1 τσίλι, πολύ ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Μέθοδος:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα.
Σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας πού και πού.
Όταν τα υγρά έχουν εξατμιστεί και το τσάτνεϊ έχει δέσει, αφαιρούμε από τη φωτιά.
Όταν το τσάτνεϊ κρυώσει, το μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο βάζο και καπακώνουμε.
Φυλάμε το τσάτνεϊ στο ψυγείο.