Κρυώνουμε, κρυώνουμε; Σας έχω την πιο χουχουλιάρικη σοκολάτα για σήμερα. Όχι δηλαδή ότι η θερμοκρασία έχει πέσει δραματικά, αλλά επειδή και οι περισσότερες πολυκατοικίες δεν έχουν ανάψει θέρμανση, φτιάξτε αυτή τη σοκολατίτσα τα βράδια, εκεί που μπιντζάρετε σειρούλες στο νέτφλιξ και θα με θυμηθείτε. Και για πείτε μου και επί τη ευκαιρία στα σχόλια, εσείς τι βλέπετε αυτό τον καιρό; Θέλω ιδέες γιατί έχω ξεμείνει.

Δυνατή, μεστή γεύση και παχύρρευστη υφή είναι τα χαρακτηριστικά αυτής εδώ της ζεστής σοκολάτας, που εγγυώμαι ότι θα μπει στο μόνιμο ρεπερτόριό σας για δυνατές βραδινές (και πρωινές και απογευματινές, εδώ που τα λέμε) απολαύσεις! Εάν η γεύση της σοκολάτας αυτής σας φαίνεται πολύ δυνατή, μπορείτε να την αραιώσετε με κρέμα γάλακτος, πλήρες γάλα ή να της προσθέσετε περισσότερη από τη χτυπημένη κρέμα της συνταγής και να την ανακατέψετε.

Tip: Μετατρέψτε τη συνταγή σε vegan αντικαθιστώντας το αγελαδινό γάλα και την κρέμα με φυτικά προϊόντα, και το μέλι με σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης. Η καλύτερη επιλογή είναι το γάλα βρώμης, που έχει πιο ουδέτερη γεύση από τα υπόλοιπα.

Για 4 άτομα

Υλικά:

200 μλ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά ή φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής

250 μλ γάλα πλήρες αγελαδινό ή φυτικό

120 γρ ταχίνι

2-3 κτγ μέλι ή σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης

1 κτγ εσπρέσο

1 πρέζα κανέλα

1 πρέζα αλάτι

230 γρ κουβερτούρα bitter (από 70% κακάο και πάνω)

σουσάμι

Μέθοδος:

  1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ ώσπου να γίνει μέτρια σφιχτή και την τοποθετούμε στο ψυγείο ώσπου να τη χρειαστούμε.

  2. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το γάλα, το ταχίνι, το μέλι, τον εσπρέσο, την κανέλα και το αλάτι σε μεσαία θερμοκρασία και ανακατεύουμε.

  3. Μόλις αρχίσουν να σιγοβράζουν, ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

  4. Περιμένουμε 5’ και έπειτα ανακατεύουμε απαλά, με κυκλικές κινήσεις, ώσπου η σοκολάτα να λιώσει εντελώς.

  5. Σερβίρουμε τη σοκολάτα και σε κάθε κούπα/ποτήρι γαρνίρουμε με λίγη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με σουσάμι. (Το σουσάμι μπορούμε και να το καβουρδίσουμε για λιγάκι, ώστε να βγάλει πιο έντονο άρωμα.

  6. Φυλάμε τη σοκολάτα που περίσσεψε στο ψυγείο για 2-3 μέρες και την ξαναζεσταίνουμε για να τη σερβίρουμε.

Υ.Γ. Σχετικές συνταγές:

 
Previous
Previous

Πορτοκαλένιες μπαλίτσες ενέργειας από τις “Περιπέτειες στην κουζίνα με τον Πάρη”

Next
Next

Γλειφιτζούρια με σος Sriracha