Σταματήστε ό,τι κάνετε και φτιάξτε ΤΩΡΑ αυτό το άλειμμα του ονείρου που θα γίνει η γιορτινή πρωινή σας απόλαυση από τώρα ως και το νέο έτος. Τι γιατί; Κάστανο και σοκολάτα αφού. Άσε που γίνεται επίσης και πολύ ωραίο δωράκι μέσα σε λίγα λεπτά!

Και θα σας πω και κάτι τελευταίο -αλλά να μείνει μεταξύ μας- άλειψα με αυτό και το πανετόνε μου. ΝΑΙ, ΤΙ;

Υλικά:

200 γρ πουρές κάστανο σε κονσέρβα (χωρίς ζάχαρη)

100 μλ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

1 κτσ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

100 γρ κουβερτούρα, τεμαχισμένη

Μέθοδος:

  1. Σε ένα μπολ, τοποθετούμε την κουβερτούρα.

  2. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε τον πουρέ κάστανο, την κρέμα και τη ζάχαρη, να ζεσταίνονται σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία.

  3. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα για να μην κολλήσουν στον πάτο.

  4. Όταν τα υλικά ομογενοποιηθούν και έχουμε μια παχύρρευστη κρέμα, χύνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα.

  5. Περιμένουμε μερικά δευτερόλεπτα και έπειτα ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε ένα λείο άλειμμα. Εάν δεν γίνει αρκετά λείο, το πολτοποιούμε για μερικά δευτερόλεπτα με ένα ραβδομπλέντερ.

  6. Όταν κρυώσει το άλειμμα, το μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο βάζο και το φυλάμε στο ψυγείο.

  7. Σερβίρουμε το άλειμμα σε φρυγανισμένες φέτες λευκού ψωμιού ή μπριος, σκέτο ή με ξηρούς καρπούς ή/και φρέσκα φρούτα.

Υ.Γ. Περισσότερες γιορτινές συνταγές:

 
Previous
Previous

Ατομικές πάβλοβες με σος κράνμπερι και ροζέ κρασί Κλέφτρα Κίσσα

Next
Next

Τα πιο εύκολα γιορτινά τρουφάκια με κακάο και μπράντι