Αμερικάνικα μπισκότα XL με κομμάτια λευκής σοκολάτας και μακαντέμια

 

(English version here)

Αυτά τα ακαταμάχητα, XL, αμερικάνικου στυλ μπισκότα είναι τραγανά απ’ έξω και μέσα μαλακά, με μαστιχωτή υφή. Τα μακαντέμια κομπλιμεντάρουν υπέροχα την αγαπημένη μας λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ. Επιπλέον, το μεγάλο τους μέγεθος σημαίνει πως είναι ορατά στην επιφάνεια του μπισκότου και δεν “χάνονται” στο ψήσιμο, πράγμα που δίνει ένα πολύ όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα. Μπορείτε, όμως, αντ’ αυτού, να χρησιμοποιήσετε όποιον ξηρό καρπό προτιμάτε.

Υλικά:

Για 12 μεγάλα soft cookies

225 γρ βούτυρο ανάλατο

290 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

50 γρ ζάχαρη καστανή

1 αυγό μεσαίου μεγέθους

280 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

½ κτγ μαγειρική σόδα

½ κτγ αλάτι

230 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ, κομμένη σε μικρούς κύβους

120 γρ μακαντέμια, ψημένα, ανάλατα, κομμένα στη μέση

Μέθοδος:

  1. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο και τις δύο ζάχαρες, ώσπου να αφρατέψουν.

  2. Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθεί.

  3. Σε ένα μπολ, ζυγίζουμε το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι και τα ανακατεύουμε.

  4. Προσθέτουμε το περιεχόμενο του μπολ στο μίξερ και χτυπάμε ώσπου να έχουμε μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη.

  5. Φυλάμε μια χούφτα σοκολάτα και μακαντέμια στην άκρη. Ρίχνουμε μέσα στο μίξερ την υπόλοιπη σοκολάτα και τα μακαντέμια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ώσπου να καλυφθούν.

  6. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

  7. Σχηματίζουμε μπάλες των 100 γρ με τη ζύμη και τις τοποθετούμε στο ταψί.

  8. Πιέζουμε στην κορυφή της κάθε μίας ένα-δύο κομματάκια σοκολάτα και μακαντέμια από αυτά που φυλάξαμε στην άκρη νωρίτερα.

  9. Βάζουμε τις 4 πρώτες μπάλες στην κατάψυξη για 20’.

  10. Βγάζουμε τις 4 μπάλες, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 10’. Στο μεταξύ, τοποθετούμε άλλες 4 μπάλες στην κατάψυξη.

  11. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και το χτυπάμε με δύναμη πάνω στον πάγκο, ώστε τα μπισκότα που ψήνουμε να απλώσουν και να γίνουν επίπεδα.

  12. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 7-8 λεπτά. Τα μπισκότα όταν βγουν από τον φούρνο θα πρέπει να είναι ακόμα μαλακά και να έχουν ροδίσει ελάχιστα. Δεν ξεχνάμε ότι τα μπισκότα συνεχίζουν να σκληραίνουν ενώ κρυώνουν.

  13. Βγάζουμε την πρώτη φουρνιά να κρυώσει και συνεχίζουμε ψήνοντας τη δεύτερη παρτίδα που είχαμε τοποθετήσει στην κατάψυξη. Στο μεταξύ, καταψύχουμε και την τρίτη παρτίδα και συνεχίζουμε ανάλογα.

  14. Φυλάμε τα μπισκότα που περίσσεψαν σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, με αντικολλητικό χαρτί ανάμεσα στις στρώσεις, για 4-5 μέρες.

Υ.Γ. Για τους λάτρεις της λευκής σοκολάτας:

 

American XL soft cookies with white chocolate and Macadamia nuts

These delicious, irresistible American style cookies are crunchy on the outside and soft and chewy inside. They come in an XL size, so that you can shamelessly announce “I only had one!”. The ‘meatiness’ of the macadamia compliments perfectly our favourite white chocolate by ION. Their big size makes them visible on the surface, which makes for a beautifully looking cookie, but you can substitute for another nut of your choice if you prefer it.

Ingredients:

For 12 XL soft cookies

225 g unsalted butter

290 γρ white caster sugar

50 g brown sugar

1 medium-sized egg

280 g all-purpose flour

½ tsp baking soda

½ tsp salt

230 g ION white chocolate, cut into cubes/chunks

120 g macadamia nuts, roasted, unsalted, cut in half

Method:

  1. In the mixer’s bowl, with the paddle, beat the butter and the two sugars, until fluffy.

  2. Add the egg and beat until incorporated.

  3. In a bowl, weigh the flour with the soda and salt and mix.

  4. Add the bowl’s contents to the mixer’s bowl and beat until you have a soft dough.

  5. Keep some macadamia and chocolate on the side. Add the rest to the mixer’s bowl and mix just until incorporated.

  6. Lay a tray with baking paper.

  7. Shape the dough into balls of a 100 g and place them on the tray.

  8. Push one or two pieces of chocolate and a couple of nuts on the top of each ball.

  9. Put 4 of the balls in the freezer for 20’.

  10. Remove them and bake them in a preheated oven, at 170 degrees, for 10’. In the meantime, place 4 more balls in the freezer.

  11. Remove the tray from the oven and bang it on the countertop, so that the biscuits get flattened.

  12. Continue baking for another 7-8’. When the biscuits come out of the oven, they need to still be soft and only have a little bit of colour. Don’t forget: biscuits get harder as they cool down.

  13. Remove the first batch of cookies from the oven and let them cool down. Continue with baking the second batch that you previously placed in the freezer. In the meantime, freeze the third batch accordingly and bake after the second one is done.

  14. Keep any leftover biscuits in an airtight container, with baking paper in-between the layers, for 4-5 days.

P.S. For all of you white chocolate lovers:

 
 
Previous
Previous

Κέικ με μπανάνες και μύρτιλα από το "Οδός Νοστιμιάς"

Next
Next

Κρεμ μπριλέ με τσάι και μπαχαρικά της Ινδίας