Crumble με μήλα και αποξηραμένα κεράσια από το Tasty Other

Η Αμαρυλλίς Τσέγκου είναι μια ταλαντούχα food stylist και food photographer με βάση το Λονδίνο. Στo blog της, The Tasty Other, που διατηρεί εδώ και 4 χρόνια, δείχνει απλές, υγιεινές συνταγές, με έμφαση στη χορτοφαγία και το baking, πάντα με μία wholesome και ζεστή, σπιτική διάθεση, και πάνω απ' όλα πανέμορφες φωτογραφίες τις οποίες βγάζει μόνη της. Όταν δεν βρίσκεται στο σπίτι της στο Pimlico, όπου μαγειρεύει και πειραματίζεται μανιωδώς, τριγυρίζει το Λονδίνο βγάζοντας φωτογραφίες, δοκιμάζοντας εστιατόρια -έχει όπως κι εγώ μεγάλη αδυναμία στο brunch- και αναζητώντας νέες πηγές έμπνευσης. Αν αγαπάτε κι εσείς τις απλές, καθημερινές συνταγές και τις φωτογραφίες φαγητού με φυσικό φως, ακολουθήστε το The Tasty Other. Η Αμαρυλλίς σήμερα ετοίμασε για εμάς μια συνταγή για apple crumble - ένα υπέροχο, εύκολο γλυκό από το κλασικό βρετανικό ρεπερτόριο, για να φτιάξετε στο σπίτι με τα φθινοπωρινά μήλα!

Crumble με μήλα και αποξηραμένα κεράσια

Υλικά:

Για τη βάση:

1 κιλό μήλα ανάμεικτα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες

90 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

75 γρ κεράσια αποξηραμένα

2 κτγ εκχύλισμα βανίλιας

1/2 κτγ αλάτι

Για το crumble:

150 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

50 γρ ζάχαρη καστανή

30 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

50 γρ ινδοκάρυδο

50 γρ νιφάδες βρώμης

1 & 1/2 κτγ κανέλα σε σκόνη

125 γρ βούτυρο ανάλατο, λιωμένο

Μέθοδος:

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς (170 στον αέρα)

2. Βάζουμε τα μήλα στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε για το crumble και προσθέτουμε τα κεράσια, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.

3. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά του crumble εκτός από το βούτυρο. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και αναμιγνύουμε με μια σπάτουλα.

4. Απλώνουμε το βουτυρένιο μείγμα πάνω στα μήλα, ισιώνοντας με τη σπάτουλα, ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα.

5. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου, ώσπου το crumble να πάρει ένα ωραίο σκούρο χρυσαφί χρώμα.

6. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 20 περίπου λεπτά. Σερβίρουμε με κρεμ φρες (η οξύτητά της ταιριάζει πολύ ωραίο με το γλυκό crumble.)

Η Αμαρυλλίς έχει ξαναμαγειρέψει για το blog της Madame Gâteaux ένα dutch baby με λευκή σοκολάτα.  Α και μη φύγετε πριν ρίξετε μια ματιά στο brunch που φτιάξαμε πέρυσι τον Αύγουστο στον κήπο της Madame Gâteaux, σε φωτογράφιση της αγαπημένης μας Gertrude Gary Milk!

Βρείτε την Αμαρυλλίδα στο site της The Tasty Other, στο facebook και το instagram.

 
Previous
Previous

KitKat Ruby cake με φρέσκα σμέουρα

Next
Next

Τάρτα με κακάο και πράσινο τσάι Matcha Ninja®