Καλύτερο πρωινό από αυτές εδώ τις φράουλες; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Βάζουμε μερικές φρέσκιες, ζουμπουρλούδικες φράουλες κομμένες στα δύο σε ένα μαντεμένιο σκεύος, ραντίζουμε με λίγο μέλι και χυμό λεμόνι και προσθέτουμε μερικά κλαράκια φρέσκο θυμάρι.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20’. Παίρνουμε φρέσκο ψωμάκι, αλείφουμε με ρικότα, κατίκι, μασκαρπόνε, ανθότυρο, κότατζ, τυρί κρέμα ή ό,τι μας αρέσει τελοσπάντων και YUM!

Υλικά:

1/2 κιλό φράουλες

1/2 λεμόνι

1-2 κτσ μέλι

μερικά κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

ψωμί πολύσπορο σε φέτες

ρικότα, κατίκι, μασκαρπόνε, ανθότυρο, κότατζ, τυρί κρέμα ή ό,τι άλλο μας αρέσει

Μέθοδος:

  1. Τοποθετούμε τις φράουλες σε ένα μαντεμένιο σκεύος, ιδανικά, ή σε ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος αν δεν έχουμε.

  2. Ραντίζουμε με μέλι και λεμόνι και προσθέτουμε το θυμάρι.

  3. Ανακατεύουμε καλά.

  4. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για 20’ περίπου, ώσπου να μαλακώσουν οι φράουλες.

  5. Αλείφουμε φέτες ψωμιού με όποιο τυρί από τα παραπάνω μας αρέσει και σερβίρουμε με λίγες φράουλες από πάνω.

Previous
Previous

Churros στο Air Fryer

Next
Next

Mojito αλλιώς με Peleano Wine Spritzer Mastiha