Πόριτζ με κουρκουμά και καραμελωμένη μπανάνα

Αν είστε από αυτούς που δεν αγαπούν το πόριτζ, guess what? Πιθανότατα είναι επειδή δεν το έχετε φάει με τον σωστό τρόπο. Το ίδιο έλεγα κι εγώ, μέχρι που μου έφτιαξε ένα για πρωινό ο συνάδελφός μου ο Dennis στην κουζίνα του εστιατορίου The Wolseley στο Λονδίνο, όπου δούλευα. Από τότε το τρώω τακτικά σε διάφορες παραλλαγές.

Αυτό το συγκεκριμένο πόριτζ είναι ίσως το πιο νόστιμο που έχω φτιάξει ποτέ. Το trend σύμφωνα με το οποίο ό,τι περιέχει κουρκουμά αποκαλείται golden ίσως θα το έχετε δει στο διαδίκτυο. Ο λόγος είναι αφενός το έντονο κίτρινο χρώμα του και αφετέρου οι ευεργετικές του ιδιότητες για τον οργανισμό μας. Ανήκει στις υπερτροφές και έχει αντιοξειδωτική, αντιγηραντική και αντιφλεγμονώδη δράση

Προσθέστε και αυτές τις καραμελωμένες μπανάνες και λίγο φυστικοβούτυρο και έχετε έναν πεντανόστιμο συνδυασμό. Αυτό το πιάτο έχει άφθονες βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μέταλλα, αλλά και φυτικές ίνες και πρωτεΪνη, που θα σας κρατήσει χορτάτους για ώρες.

Α και πριν γκρινιάξετε ότι δεν έχετε φλόγιστρο, μπορείτε να καραμελώσετε τις μπανάνες στο γκριλ. Να πούμε, επίσης, ότι η συνταγή είναι vegan/νηστίσιμη και lactose free.

Και last but not least, αν δεν προσέξατε ότι έχω ΣΕΤΑΡΕΙ τη συνταγή με τα ρούχα μου, θα σας πω ΚΑΚΩΣ. Το jumpsuit που φοράω είναι από το φανταστικό μαγαζί Petit Boutik και είναι της ισπανικής εταιρείας Pepa Loves. Είμαι food blogger και φοράω jumpsuit με μπανάνες - ΝΕ ΤΙ;

Υλικά

(Για 2 άτομα)

75 γρ βρώμη

350 μλ γάλα βρώμης

1/2 κτσ σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου (προαιρετικά)

1 κτγ κουρκουμάς

1/4 κτγ κανέλα

1 μπανάνα

2 κτγ ζάχαρη καστανή

2 κτσ φυστικοβούτυρο λιωμένο (ή άλλο καρποβούτυρο)

σουσάμι

νιφάδες κακάο

Μέθοδος:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε τη βρώμη, το γάλα, το σιρόπι, τον κουρκουμά και την κανέλα.

  2. Ζεσταίνουμε ανακατεύοντας για περίπου 10’, ώσπου το πόριτζ να πήξει.

  3. Κόβουμε την μπανάνα στα δύο κατά μήκος και την πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.

  4. Αν έχουμε φλόγιστρο, καίμε τη ζάχαρη. Εναλλακτικά, βάζουμε την μπανάνα σε ένα ταψάκι και κάνουμε το ίδιο πράγμα στο γκριλ.

  5. Σερβίρουμε το πόριτζ με την μπανάνα και το φυστικοβούτυρο και πασπαλίζουμε με σουσάμι και νιφάδες κακάο.

Υ.Γ. Δείτε σχετικές συνταγές:

 
Previous
Previous

Τα πιο εύκολα γιορτινά τρουφάκια με κακάο και μπράντι

Next
Next

Πορτοκαλένιες μπαλίτσες ενέργειας από τις “Περιπέτειες στην κουζίνα με τον Πάρη”