Iced tea με πράσινο τσάι, νεκταρίνια και φρέσκο δυόσμο

Μια εύκολη συνταγή για να απολαμβάνετε το τσάι σας ακόμα και όταν έχει ζέστη, μαζί με τα φρούτα του καλοκαιριού! Μπορείτε να το δοκιμάσετε και με ροδάκινα ή με θυμάρι αντί για δυόσμο ή να χρησιμοποιήσετε μαύρο τσάι, αν και το πράσινο του ταιριάζει καλύτερα γιατί είναι πιο διακριτικό και δεν σκεπάζει τη γεύση του φρούτου. Βάλαμε ελάχιστη ζάχαρη, αλλά εσείς μπορείτε να το φτιάξετε και σκέτο, ειδικά αν τα φρούτα που θα χρησιμιοποιήσετε είναι πολύ ώριμα.

Υλικά:

6 φακελάκια πράσινο τσάι

1 λίτρο νερό

2 κτσ ζάχαρη κρυσταλλική

8 νεκταρίνια

φρέσκος δυόσμος

Μέθοδος:

Βράζουμε νερό. Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα τα 4 νεκταρίνια κομμένα σε φέτες, τη ζάχαρη και τα φακελάκια τσαγιού. 

Περιχύνουμε με το βρασμένο νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε για 10 λεπτά.

Σουρώνουμε και τοποθετούμε το τσάι σε μια καράφα.

Κόβουμε τα υπόλοιπα τέσσερα νεκταρίνια σε λεπτά φετάκια και τα βάζουμε στην καράφα. Τοποθετούμε μέσα και μερικά κλωνάρια δυόσμο και τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Σερβίρουμε με πάγο.

Σας άρεσε το άρθρο; Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Διαβάστε εδώ για την ιστορία του iced tea στις ΗΠΑ από τον 18ο αιώνα μέχρι σήμερα και βρείτε τη συνταγή της Madame Gâteaux για παγωμένο τσάι με υβίσκο και δυόσμο.

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Τζέμης.

Σας άρεσε η φωτογράφιση; Δείτε περισσότερα εδώ και διαβάστε τη συνέντευξή που μας έδωσε η vintage makeup artist Αριέττα Θεοδώρου.

 
Previous
Previous

Καλοκαιρινή τάρτα tatin με βερίκοκα

Next
Next

Clafoutis με κεράσια και chocolate chips