Τα ωραιότερα vintage φορέματα στην ιστορία των Oscars

Τόνοι μελάνης έχουν χυθεί για να αναλύσουν τα φορέματα των Όσκαρ από το ξεκίνημα του θεσμού μέχρι σήμερα. Και παρόλο που κι εμείς παρακολουθούμε το κόκκινο χαλί με αμείωτο ενδιαφέρον κάθε χρονιά ανελλιπώς, φέτος σκεφτήκαμε ότι ήταν μια καλή αφορμή να θυμηθούμε τα πέντε ωραιότερα vintage οσκαρικά φορέματα που έμειναν στην ιστορία,  από τις τρεις αγαπημένες μας δεκαετίες: 1940s, 1950s & 1960s.

5) Η Elizabeth Taylor το 1961

Η Elizabeth Taylor φόρεσε αυτή την τουαλέτα του Christian Dior όταν πήρε το Όσκαρ το 1961 για τον ρόλο της στο Butterfield 8. Λατρεύω το  κόκκινο τριαντάφυλλο στη ζώνη και τα χρυσά κεντητά λουλούδια στη φούστα.

4) H Audrey Hepburn το 1954.

Η Audrey Hepburn ήταν η επιτομή της χολιγουντιανής κομψότητας στα Όσκαρ του 1954, όπου πήρε το βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο Roman Holiday. Ο Givenchy παρέμεινε ο αγαπημένος της σχεδιαστής επί και εκτός οθόνης σε όλη της τη ζωή. 

3) H Olivia de Havilland το 1947

H Olivia de Havilland, με υπέρκομψο φόρεμα αγνώστου σχεδιαστή, όταν κέρδισε το βραβείο για την ερμηνεία της στο To Each His Own. Ήταν συνολικά 5 φορές υποψήφια, κέρδισε δύο Όσκαρ, αλλά από όλες της τις εμφανίσεις αυτή είναι σίγουρα η ωραιότερη. Το χρώμα σε όσες φωτογραφίες υπάρχουν άλλοτε φαίνεται baby blue  και άλλοτε mint green, αλλά όπως και να 'χει είναι υπέροχο.

2) Η Marilyn Monroe το 1951

Η Marilyn φόρεσε αυτή την εκπληκτική μαύρη τουαλέτα στα Βραβεία της Ακαδημίας το 1951. (Δεν έχω ποτέ καταφέρει να βρω τι ήταν - αν κάποιος το εντοπίσει, θα του είμαι ευγνώμων.)  Και όχι, δεν ήταν υποψήφια για κανένα βραβείο, αλλά είναι η Μέριλιν και δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα.  Αυτό το τούλινο ντεκολτέ δεν είναι απλά ανεπανάληπτο;

  1. Η Grace Kelly το 1955. Και τέλος, η αγαπημένη μας οσκαρική τουαλέτα όλων των εποχών: η Grace Kelly ως πριγκήπισσα του πάγου είναι η τελειότητα προσωποποιημένη. Αν ποτέ πάμε στα Όσκαρ, ξέρουμε από τώρα τι θα αντιγράψουμε. 

Previous
Previous

Ένα vintage πικνίκ στο πάρκο παρέα με τo Teapot

Next
Next

CelebriTea #31: H Lucy και ο Ricky